• Град Мостар
  • Почетна
  • У насељу Буна код Мостара отворена обновљена амбуланта породичне медицине

У насељу Буна код Мостара отворена обновљена амбуланта породичне медицине

У насељу Буна код Мостара у уторак је свечано отворена обновљена и модернизирана амбуланта обитељске медицине при мостарском Дому здравља у коју је уложено око 70.000 марака.
Директор Дома здравља Мостар Марио Кордић казао је како је амбуланта на Буни у којој гравитира око 3.000 пацијената у цијелости обновљена од, како је нагласио, инсталација преко фасаде и отвора до подова.
- Ријеч је о једној од четири амбуланте које смо прије три године детектирали као оне којима је потребна хитна реконструкција јер су у њима увјети били изузетно лоши како за пацијенте тако и за лијечнике – устврдио је Кордић.
Мостарски градоначелник Лјубо Бешлић оцијенио је како је ово важан искорак у побољшању увјета рада у амбулантама породичне медицине те најавио како ће Град и у будућности подупирати овакве пројекте.
- Вјерујем да ће и ова обновљена амбуланта на Буни допринијети томе да наше медицинско особље има боље увијете рада те да остане на овом подручју – нагласио је Бешлић.
Напоменуо је како ће се Град у будућности такођер потрудити да више улаже у медицинску опрему подручних амбуланта чиме ће се растеретити клиничко-болнички центри.
Средства за обнову осигурало је Министарство расељених особа и избјеглица ФБиХ и Фонд за заштиту околиша ХНК-а.

Иди назад