У поводу почетка нове школске године

Свим ученицама и ученицима, њиховим родитељима, учитељицама и учитељима, наставницима и наставницама, те професорима и професорицама желим сретан почетак нове школске године, напосе онима који крећу у први разред.

-Као градоначелник Мостара желим поновити како ће Град Мостар и све њене службе учинити све што је у нашој моћи и компетенцији како би све ученици и ученици имали квалитетне и примјерене времену увјете за наставу и учење, а њихове учитељице и учитељи, наставници наставнице те професори и професорице такођер примјерени статус и увјете за квалитетније одгајање и едуцирање својих ученика и ученица - истиче се у честитци градоначелника Мостара Љубе Бешлића у поводу почетка нове школске године.

У поводу почетка нове школске године градоначелник Бешлић, са сурадницима, посјетио је данас Четврту основну школу Мостар и Основну школу Бартола Кашића у Родочу те заједно с хрватским чланом предсједништва БиХ др. Драганом Човићем и предсједником Владе ХНК-а др. Невенком Херцегом Основну школу Ивана Гундулића.

Укупан број ученика и ученица који похађају основне школе на подручју Града Мостара ове школске године је 8.901. У први разред основних школа на подручју Мостара, односно у 24 школе којима је Град Мостар оснивач, у школској 2018./2019. уписано је 1025. ученика.

Укупан број ученика и ученица који похађају средње школе на подручју Града Мостара у школској 2018/2019. години је 4354. У прве разреде средњих школа у Граду Мостару, односно у 19 средњих школа чији је оснивач Град Мостар, уписана су укупно 1204 ученика

ПР Град Мостар

 

Иди назад