Wинтервилле у Мостару на више локација, дочек Нове године уз 'Хладно пиво'

Мостарце ће у Нову годину увести загребачка група „Хладно пиво“ , а Зимски град Мостар „Wинтервилле бy Цоца Цола“ ове године бит ће отворен 1. децембар и трајат ће до 9. јануар 2020. године.
У склопу Зимског града представит ће се више програмских садржаја, који ће бити организирани у сарадњи с мостарским умјетницима и дјелатницима из области културе те изведени на пет локација у граду, речено је на конференцији за новинаре у Мостару поводом представљања Зимскога града.
Мостарце ће у новогодишњој ноћи забављати загребачка група "Хладно пиво", а на дан дочека Нове године, 31. децембра у 12 сати бит ће уприличен и дјечији дочек.
Ове године забаву ће отворити група "Тwист" и они ће бити увод у главни дио програма, а затим слиједи истарска група "Густафи" те „Хладно пиво“. То је група која ће, вјерујем, врло енергично увести Мостарце у Нову годину- казао је члан Организацијског одбора Мили Тиро, иначе директор Мостар Блуес & Роцк Фестивала.
Већ идућег дана наступит ће мостарски "Биг Банд" који предводи Дамир Буноза, а затим позната сарајевска група „Црвена јабука“.
Организатори истичу како ће ове године Зимски град бити једна велика позорница на потезу од Мусале и Корза до Хрватскога дома херцега Стјепана Косаће оживљена наступима плесних скупина, глазбеника, акробата и клаунова.
- Сваку вечер у једном дијелу Wинтервиллеа бит ће концерти локалних глазбеника, док ће тијеком дана бити емитиран глазбени програм на цијелом Шеталишту, као угодна звучна кулиса - поручио је директор „Мостар Роцк Сцхоол“ Орхан Масло.
Иначе, „Адвент бy Wинтхервилле“ бит ће отворен 1. децембра испред Хрватског дома херцега Стјепана Косаче.
- Адвент бy Wинтхервилле бит ће отворен испред Косаче паљењем прве адвентске свијеће на вијенцу поводом прве недјеље дошашћа- казао је директор Хрватског дома херцега Стјепана Косаче Данијел Видовић, додајући како ће програмски садржај бити креиран као један спој традиционалних предбожићних манифестација које се иначе догађају у Косачи.
- Ове године посебан догађај бит ће „Магиц бy Wинетервилл“ који ће бити стациониран у парку, гдје ће се уприличити посебна бајка с клизалиштем за дјецу али и за одрасле, с више забавног садржаја попут гастрономских сајмова и слично - казала је Санела Ћорић Мешић из Службе за културу Одјела друштвених дјелатности Града Мостара.
„Маркет бy Wинтервилле“ креће од 14. децембра и он ће обухватити Шеталиште, Корзо и Мусалу, гдје ће бити постављене сајамске кућице.
Из Града Мостара позвали су правне и физичке собе из области обрта, угоститељства и трговине, заинтересиране за најам кућица, да се пријаве путем јавног позива који ће бити доступан на wеб страници Града Мостара.
Комплетна организација Wинтервилла и дочека Нове године кошта 300 хиљада марака, од чега је Град Мостар издвојио 120 хиљада марака, док су остала средства обезбиједили спонзори.
ФЕНА

Иди назад