„Хитна асистенција за старије особе“

Пројекат „Хитна асистенција за старије особе“ (Старт ФУНД ЦОВИД-19) подржан је од стране Старт Нетwорк, а имплементира га ЦРС у сарадњи са 15 градова/опћина/општина (Бановићи, Билећа, Чапљина, Фоча, Фоча у ФБиХ, Горажде, Јабланица, Коњиц, Кладањ, Мостар, Приједор, Пале Прача, Тузла, Зеница и Живинице).
Циљ пројекта је ублажити тешку материјалну ситуацију старијих изолованих особа која је изазвана ЦОВИД-19 вирусом те подизање свијести о начинима заштите и поступања у случају заразе вирусом ЦОВИД-19.
Циљна скупина су старије, материјално угрожене особе преко 65 година, те мањи број социјалних случајева и изузетно материјално угрожених домаћинстава по препорукама локалних центара за социјални рад. Пројектом ће бити обухваћено 3000 домаћинстава са око 4500 чланова.
Пакети садрже основне прехрамбене артикле, средства за чишћење и дезинфекцију. Корисници ће уз сваки пакет добити и промотивни летак који садржи основне информације о заштити и поступању у случају заразе вирусом ЦОВИД-19 а који се темељи на препорукама Завода за здравствену заштиту ФБиХ и РС. [нбсп]
Пројекат се на [нбсп]терену имплементира у сурадњи са партнерским градовима/опћинама/општинама уз подршку њихових волонтера. Пакети ће корисницима бити достављени на кућна врата уз поштивање свих прописаних мјера заштите.

Иди назад