• Град Мостар
  • Почетна
  • Хумане звијезде Хрватске и БиХ играле у Мостару за изградњу дома за сиромашне студенте

Хумане звијезде Хрватске и БиХ играле у Мостару за изградњу дома за сиромашне студенте

Пријатељска ногометна утакмица хуманих звијезда Хрватске и Босне и Херцеговине, у оквиру велике акције подршке изградње Студентског дома и пучке кухиње Домпес у Мостару, одиграна је у четвртак уз присутност пет[нбсп]хиљада гледаоца на стадиону Под бијелим Бријегом у Мостару.

За домаћу момчад Домпеса заиграли су прослављени ногометаши попут Ивице Шурјака, Блажа Слишковића, Ненада Пралије, Игора Мусе, Мирка Хрговића, а уз њих наступили су, међу осталим, боксач Дамир Бељо, политичари Драган Човић, Невенко Херцег и Мате Зовко, који се истакнуо обранама на голу домаћина.

С друге стране биле су Хумане звијезде Хрватске, међу којима и бронзани Ватрени са Свјетског првенства у Француској 1998. Марио Станић, Круно Јурчић и Горан Влаовић.

Иако је резултат био у другом плану, утакмица је завршила резултатом 5:5, а својим наступом Станић је показао да у њему још влада глад за головима.

- Што се тиче мене и мојих колега још увијек има страсти за ногометом, али недостаје снаге у ногама. Жеља и воља никад није била упитна. Међутим, ми смо ту најмање битни и драго ми је што се по оваквој бури окупио велики броји људи и подржао ову хуманитарну акцију - казао је Станић.

Суиграч из хрватске репрезентације Горан Влаовић подсјетио је како су Хумане звијезде Хрватске пети или шести пут у Босни и Херцеговини, истакнувши како му је увијек драго одазвати се хуманитарним акцијама.

- Свима нам је то драго, свима нам је то у крви, и јако нам је драго што се и Мостар појавио у тој причи - изјавио је Влаовић.

Славни мостарски ногометаш, бивши изборник БиХ и актуални тренер бх. првака Зрињског Блаж Слишковић казао је како се ради о јаком вриједном пројекту којег сви требају подржати.

- На терену је било јако хладно, а ми смо већ момци у годинама. Али, све у свему, драго ми је што се окупио велики број људи и што ова акција протјече у овако лијепом озрачју. Домпес требају подржати сви Мостарци и драго ми је да смо и ми спорташи дали свој мали допринос - поручио је Слишковић.

Мостарски боксач Дамир Бељо казао је како се увијек радо одазива на хуманитарне акције.

- Надам се да ће све протећи у реду и да ме нитко неће озлиједити. Ногомет играм врло ријетко, а у посљедње вријеме сам имао проблема с озљедама и пар оперативних захвата, али надам се да је сад све у реду и да ћу се коначно вратити спортским активностима - изјавио је Бељо прије почетка утакмице.

За момчад Домпеса заиграла је и легенда сплитског Хајдука Ивица Шурјак, који се нашалио како се одлучио доћи на утакмицу, иако га за стадион под Бијелим Бријегом не вежу баш лијепе успомене.

- Дуго нисам био у Мостару и не вежу ме баш лијепе успомене за Мостар. Често смо овђе губили, Вележ је био страшна момчад, али важно је да се дружимо, окупљамо и пружамо помоћ онима којима је потребна - казао је Шурјак.

] Како је казао фра Ико Скоко водитељ и иницијатор пројекта Домпес је скраћеница од домус, панис ет спиритус – кућа круха и духа, а овај ће дом бити дом за 150 студената који долазе из сиромашних обитељи.У склопу Дома, како је нагласио ђеловат ће и пучка кухиња те центар за дијалог. Сав приход од улазница по цијени од 5 марака намијењен је изградњи дома “Домпес”.

Приходи с данашње утакмице бит ће усмјерени на довршетак изградње и уређења студентског дома за студенте слабијих материјалних могућности у Мостару.

Иди назад