Зрачна лука Мостар од стратешког интереса за Град

Наставак састанка челника Градска Мостара и менаџмента Зрачне луке Мостара одржан је данас у просторијама Зрачне луке Мостар. Уз градоначелника Љубу Бешлића и Марина Распудића, директора Зрачне луке Мостар састанку су, између осталих, били присутни и начелници ођела Предраг Шупљеглав, Омер Пајић, Изет Шаховић те главна савјетница Радмила Комадина.

Градоначелник Бешлић нагласио је чињеницу како је Зрачна лука Мостар од стратешког интереса за Град и кључ развитка туризма у Херцеговини. Нагласио је како су помаци у том градском предузећу видљиви али да континуирано треба радити на побољшању инфраструктуре, едукацији и запошљавању кадрова који су неопходни за квалитетна рад и изазове који су пред зрачном луком, додавши како Град жели помоћи и на начин да ће стипендирати инжењере промета, који им недостају.

Бешлић је подсјетио на како је Град за субвенционирање трошкова насталих пружањем услуга изравних летова нискотарифног зракопловнога пријевозника Еуроњингс у Прорачуну за 2018. за ту намјену издвојио 300 000 КМ те да очекује да се у идућој години досегне бројка од 130 000 путника у Зрачној луци.

На састанку је градоначелник Бешлић затражио од менаџмента да израде краткорочни план развоја за 2019. као и дугорочни план развоја Зрачне луке Мостар до 2028. Такођер, да се изврше неопходне припреме ако се укаже прилика да зрачна лука у Мостару може бити алтернатива аеродрому у Сарајеву

Директор Распудић захвалио је градоначелнику на интересу за активности које проводи Зрачна лука Мостар данас када је из фазе чартерског прешла на редовити зрачни промет те на подршци коју Град као већински власник пружа Зрачној луци у свим сегментима њезина пословања.

Он је нагласио како Зрачна лука Мостар чини све напоре да оправда улогу коју она има у развоју туризма те истакнуо како је за даљње искораке потребно ојачати се кадровски, те у једној синергији с Туристичком заједницом ХНК-а, Градом Мостар,[нбсп]Кантоном те вишим разинама власти радити на изградњи зрачне луке која ће бити конкурентна са зрачним лукама у окружењу и бити носитељ развоја туризма у Мостару и Херцеговини.

ПР ГМ

 

Иди назад