Potpisano pismo namjere između Mostara i Antalije

antalija pismo namjere

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, uz nazočnost predsjednika mostarskoga Gradskog vijeća Murata Ćorića, potpisao je u Antaliji pismo namjera između Grada Mostara općine Antalija u Republici Turskoj. U njemu dvije strane obećavaju da će ulagati napore na temelju jednakosti i zajedničke koristi, u skladu sa važećim zakonima i regulativama

Pročitaj više...

VEČERNJAKOV PEČAT U MOSTARU MJESTO SUSRETA I DIJALOGA

vecernjakov pecat 2011

Priznanje "Večernjakov pečat" za osobu godine u BiH u petak je navečer na svečanosti u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru dobio Franjo Rajković, gospodarstvenik iz Viteza, dok je za osobu godine u regiji izabran hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Prestižno priznanje, koje se već desetu godinu zaredom dodjeljuje osobama iz BiH, Rajkoviću je uručio direktor UniCredit banke u BiH Berislav Kutle, dok je "Večernjakov pečat" hrvatskom predsjedniku uručio glavni urednik bh. izdanja Večernjeg lista Jozo Pavković.

Pročitaj više...

Bešlić primio vojnog ordinarija don Tomu Vukšića

tomo vuksic

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je jutros u Gradskoj upravi mons. Tomu Vukšića, vojnog ordinarija za BiH i vlč. Antu Luburića, kancelara Biskupijskog ordinarijata u Mostaru. Mons. Vukšić upoznao je u kratkim crtama tom prigodom gradonačelnika Bešlića s dužnošću koje će imati kao vojni ordinarij za BiH. Ovom prigodom predao je gradonačelniku Bešliću i pozivnicu za Svetu Misu i njegove ređenje za biskupa, a koje će se obaviti kardinal Vinko Puljić, Vrhbosanski nadbiskup i metropolit u subotu 2. travnja 2011. godine u Katedrali Marije majke Crkve u Mostaru.

Pročitaj više...

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović u Mostaru

josipovic mostar

U restoranu „ Blue Line“ upriličen je radni ručak na kojem su uz predsjednika Josipovića i domaćina mostarskog gradonačelnika Ljubu Bešlića, nazočni bili i rektori Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru dr. Vlado Majstorović, dr. Ahmed Džubur, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina, direktor SKB Mostar dr. Ante Kvesić te saborski zastupnik Josip Leko i generalno konzula RH u Mostaru Velimir Pleša.

Pročitaj više...

U BUGOJNU ODRŽAN SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA SKUPŠTINE SAVEZA OPĆINA I GRADOVA FEDERACIJE BiH

Savez općina i gradova Federacije BiH je u protekle dvije godine radio na institucionalnom uređenju i jačanju Saveza, uz stvaranje preduvjeta da bude konsultiran prilikom donošenja svih važnijih odluka koje se tiču funkcioniranja lokalne zajednice, naglašeno je na današnjem sastanku Predsjedništva Skupštine ovog saveza u Bugojnu.

Pročitaj više...

Spanjolski trg

U travnju ove godine trebao bi biti raspisan natječaj za rekonstrukcije Španjolskog trga. Predstavnici Grada Mostara i UNDP-a u Mostaru su 18. siječnja 2011. godine potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcije Španjolskog trga u Mostar“ u sklopu projekata MDGF „Unaprjeđenje kulturnog razumijevanja u Bosni i Hercegovini“ i MGDF „Integriranje upravljanja okolišem/životnom sredinom: povezivanje lokalnih i nacionalnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini“.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

U povodu predstojećeg gradskog derbija između FK Veleža i HŠK Zrinjskog u prostorijama Sportskog saveze Grada Mostara jutros je gradonačelnik Ljubo Bešlić održao sastanak na kojem su bili prisutni načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, čelnici klubova Veleža i Zrinjskog i pripadnici MUP-a.

Pročitaj više...

PRIOPĆENJE

sahtovi krada

U posljednje vrijeme, na cijelom području grada intenzivirana je krađa lijevano-željeznih poklopaca, slivničkih rešetaka, prometnih znakova i ostalih elemenata gradskog mobilijara. Pored toga što pravi nepotrebne i značajne udare na gradski proračun,ova pojava ozbiljno ugrožava sigurnost prometa i sudionika u prometu S obzirom na činjenicu da je na tržištu došlo do povećanja otkupnih cijena otpada i tešku ekonomsku situaciju, za očekivati je da ova pojava u idućem razdoblju ima tendenciju rasta.

Pročitaj više...

PROGRAM RAZMJEŠTAJA KIOSKA U GRADU MOSTARU

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, kao nositelj pripreme za izradu Programa razmještaja kioska na području Grada Mostara, donio je PROGRAM UKLJUČIVANJA JAVNOSTI u proces izrade i donošenja Programa razmještaja kioska na području Grada Mostara. Tim programom utvrđuje se tijek i način uključivanja javnosti u proces izrade i donošenja Programa razmještaja kioska na području Grada Mostara. Tako će se 17. veljače 2011. godine održati JAVNA RASPRAVA o prijedlogu Programa s početkom u 10 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar.

Pročitaj više...

OTVOREN "AMERIČKI KUTAK" U GIMNAZIJI MOSTAR

americki kutak

Na prigodnoj svečanosti danas je uz nazočnost predstavnika Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske te brojnih gostiju i uzvanika, američki veleposlanik SAD u BiH Patrick Moon otvorio "Američki kutak" u Gimnaziji Mostar. Tom prigodom veleposlanik Moon je kazao kako je "Američki kutak" mjesto gdje svi zainteresirani mogu naučiti više o američkom društvu i kulturi, te da je to kutak sastajanja i dijaloga za sve.

Pročitaj više...

UTEMELJEN AEROKLUB MOSTAR

Aero klub

Nakon osamnaest godina, Zrakoplovni klub i Aeroklub utemeljili su Aeroklub Mostar. Simboličan čin utemeljenja dva kluba u jedan podržao je Visoki predstavnik Valentin Inzko. Pored osnivača kluba, gosti su bili visoki predstavnik Valentin Inzko, koji je proglašen za počasnog člana AK Mostar, gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, predstavnici veleposlanstava Srbije i Hrvatske, predstavnici federalnih ministarstava, izbornici reprezentacija i brojni drugi gosti i uzvanici.

Pročitaj više...

Čestitka

Poštovani generalni vikaru i novoimenovani oče biskupe, u povodu Vašeg imenovanja za biskupa vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini od strane svetog Oca Benedikta XVI, u ime Gradskog poglavarstva Mostara i moje osobno ime, primite iskrene i srdačne čestitke. Taj čin važan je kako za Vas osobno, biskupiju Mostarsko-duvanjsku i Trebinjsko-mrkanjsku, katolički puk u Bosni i Hercegovini kao i za Crkvu u Hrvata.

Pročitaj više...

Održan sastanak Stožera CZ

Danas je u Gradskoj upravi Mostara pod predsjedanjem gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Mostara održana konstituirajuća sjednica Stožera civilne zaštite. Članovi Stožera CZ GM usvojili su Poslovnik o radu gradskog stožera civilne zaštite, te Program rada, a dali su i pozitivno mišljenje na Prijedlog plana opremanja u 2011. godini.

Pročitaj više...

Održan gospodarski forum

gospodarski forum

S ciljem uspostavljanja poslovne suradnje gospodarstvenika Hercegovine i njemačke regije Heilbronn-Franken te poticanje stvaranja poslovnog ambijenta za konkretnu poslovnu suradnju, kao i korištenje fondova Europske unije, Grad Mostar i REDAH organizirali su danas u Mostaru gospodarski forum za gospodarstvenike iz regije Hercegovine. Forumu su uz gospodarstvenike, sveučilišne profesore ekonomske struke sudjelovali i načelnici i gradonačelnici Livna, Jablanice, Trebinja i Mostara te predstavnici Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken iz Njemačke.

Pročitaj više...

Oliver Mandarić i Klaudija Marić ponovno najbolji sportaši Grada Mostara

Sportaš 2011

Večeras je u mostarskom hotelu "Ero" upriličen tradicionalni izbor najboljih sportaša Mostara za proteklu godinu. Organizator manifestacije ponovno je bio Sportski savez grada Mostara koji je dodijelio priznanja najboljima u 16 kategorija. Predsjednik skupštine Sportskog saveza, Vojo Višekruna, u uvodu je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u protekloj godini, kazavši kako su se posebice oni sportaši u individualnim sportovima približili vrhunskim rezultatima.

Pročitaj više...

Položeni vijenci na židovskom groblju

U povodu Međunarodnog dana holokausta predstavnici Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara, zajedno s Ernom Danon Cipra, predsjednicom Židovske općine Mostar, na židovskom su groblju jutros položili vijenac i zapalili svijeće. Ovom prilikom šaljemo poruku cijelom svijetu, u kome se i danas dešavaju pojave rasizma i stradanja-kazala je između ostalog predsjednica Židovske općine Mostar Danon Cipra, te poručila kako je to opomena za da se takve stvari ne smiju događati.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Stefan sannin

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi Mostara Stefana Sanina, zamjenika generalnog direktora u Generalnoj direkciji EU za proširenje, a koji ovih dana boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.Gradonačelnik Bešlić upoznao je Sanina sa svojim viđenjem političkih prilika u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Pročitaj više...

„Ekonomski forum privrednika/gospodarstvenika Hercegovine“

U hotelu Ero u ponedjeljak 31.siječnja 2011. godine s početkom u 11 sati bit će održan „Ekonomski forum privrednika/gospodarstvenika Hercegovine“ Grad Mostar u saradnji s Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu REDAH ugostit će predstavnika Industrijske i trgovinske komore regije Heilbronn-Franken SR Njemačke i zastupnika u parlamentu SR Njemačke – Bundestagu.

Pročitaj više...

Albanski veleposlanik u posjetu Mostaru

Albanski veleposlanik

Albanski veleposlanik Flamur Gashi posjetio je danas Mostar. U Gradskoj upravi Mostara primio ga je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na sastanku se razgovaralo o potpsivanju sporazuma o prijateljstvu i suradnji između gradova Mostara i Berata, kao i o gospodarskoj, kulturnoj i turističkoj suradnji između Mostara i pojedinih gradova u Albaniji.

Pročitaj više...

Potpisan ugovor o izgradnji Španjolskog trga

spanjolski trg ugovor

Predstavnici UNDP-a i Grada Mostara, uz nazočnost predstavnika UNESCO-a, Španjolskog veleposlanika u BiH i predsjednika Gradskog vijeća Mostara, potpisali su danas Sporazum o izgradnji i uređenju Španjolskog trga u Mostaru. Projekt rekonstrukcije središnjeg gradskog trga provesti UNDP, a njegov završetak očekuje se u drugoj polovici ove godine. Radovi na projektu počet će nakon revizije projekta i raspisivanja međunarodnog natječaja za izvođenje radova.

Pročitaj više...