IZASLANSTVO ANTALIJE U POSJETU MOSTARU

Antalija posjeta

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Gradske uprave Božo Ćorić i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić primili su danas u Gradskoj upravi Mostara izaslanstvo Grada Antalije iz Turske. Izaslanstvo Grada Antalije boravi u višednevnoj posjeti Mostaru, ostvarajući posebne veze između gradova na područjima društvenih djelatnosti.

Pročitaj više...

GRADSKO VIJEĆE MOSTARA DONIJELO ODLUKU O PRIVREMENOM KORIŠTENJU JAVNIH POVRŠINA

Gradsko vijeće Mostara na današnjem nastavku 26. sjednice donijelo Odluku o privremenom korištenju javnih površina na području Grada Mostara. Ovom odlukom određuju se javne površine koje se mogu privremeno koristiti, njihova namjena, uvjeti i postupak dodjele, način korištenja, naknada za korištenje javne površine te nadzor nad provođenjem ove odluke.

Pročitaj više...

Obilježen Dan Europe

Dan Europe

U povodu 9. svibnja Dana Europe danas je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održana svečana sjednica Gradskog vijeća Mostara. Vijećnicima i gostima obratili su se gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su zborovi Pavarottia i Muzičke škole l i ll stupnja.

Pročitaj više...

Polog spomen obilježje 2011

Polog 2011

U povodu 20-te obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u mjestu Polog na granici između Mostara i Širokog Brijega danas je održana prigodna svečanost, položen vijenac za poginule branitelje te otkriven spomenik autora Anđelka Mikulića. U ime organizatora općine Široki Brijeg brojnim gostima i uzvanicima, među kojima su bili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar pravde BiH Bariša Čolak, saborski zastupnik Rade Bošnjak, predsjednik GO HDZ-a Mostara Denis Lasić te predstavnici crkve i sudionici svibanjskih događaja 1991. godine,

Pročitaj više...

Predstavnici Grada Mostara u posjeti Kragujevcu

Kragujevac (iz arhive)

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i predsjednik Skupštine grada Saša Milenić, sa suradnicima organizirali su u petak povodom dana grada Kragujevca prijem za izaslanstva – goste grada Kragujevca. Prijemu je prisustvovalo i izaslanstvo Grada Mostara sa kojim je Povelja o bratimljenju potpisana daleke 1976. godine. Uz Predrag Šupljeglava, načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove i opću upravu, prijemu su bili nazočni i Radmila Komadina - glavna savjetnica i Omer Pajić - načelnik Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove.

Pročitaj više...

Vuco i Taz s pjesmom ''Sveta zemlja'' pobjednici Melodija Mostara 2011

Melodije Mostara 2011

Siniša Vuco i Taz Soldo s pjesmom ''Sveta zemlja'' pobjednici su 17. izdanja festivala zabavne glazbe Melodije Mostara. Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara uručio im je prvu nagrada žirija Grand Prix, Zlatno sunce Mostara, dok je prvu nagradu publike, drugu godinu zaredom, osvojio Berny sa skladbom ''Idi varaj''. Njemu je nagradu, Srebreno sunce Mostara uručio Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Pročitaj više...

Intervju gradonačelnika Bešlića magazinu START

Intervju Start

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u svom gradu najviše voli Rondo jer je tu odrastao i odgojen, pa je i posebno vezan za taj dio grada. Posebno se, ipak, ponosi Starim mostom koji je na UNESCO-voj listi kulturne baštine i parkom u neposrednoj blizini Rondoa za koji je, kaže, on lično najviše zaslužan. - Htio sam napraviti nešto za djecu iz cijelog grada i njihove majke i počeo sam bez novca, skupljajući donacije od tvrtki širom Mostara. A sada su svi ponosni na ovaj park koji vri od djece, ima diskretnu i nevidljivu kontrolu 24 sata dnevno i u koji se ne uvode ljubimci i ne unosi piće. Lijep je, brinemo o njemu i ponosim se tim projektom - priča Bešlić.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić uputio čestitku novinarima

Ovim putem ime Gradske uprave i svoje osobno upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u povodu 3. svibnja Dana slobode medija. Odgovornost medija i novinara u današnjem društvu od velike je važnosti kako u informiranju javnosti tako i u izgradnji demokratskog društva te promoviranju ljudskih prava i sloboda. Nažalost, u svijetu i kod nas još uvijek postoje pritisci i prijetnje na slobodu i neovisnost medije i novinara. Takve pojave su za svaku osudu i svi trebamo u svojoj domeni raditi na njihovu sprječavanju.

Pročitaj više...

GRADSKI VIJEĆNIK: CIJENA PARKINGA SKUPLJA OD KOMUNALNIH USLUGA

Parking

Gradsko vijeće Mostara odlučilo je da i na idućoj sjednici nastavi današnju raspravi o organizaciji i načinu naplate parkiranja kao i o korištenju javnih parkirališta i visine naknade na području Mostara. Do iduće sjednice gradonačelnik Ljubo Bešlić vijećnicima će dostaviti pročišćen tekst prijedloga odluka u svezi ove tematike, a na sjednici će sudjelovati i članovi menadžmenta uprave javnog poduzeća Mostar parking koji će vijećnike detaljnije upoznati s rješenjima mirujućeg prometa na području Mostara.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić dao je intervju za BNT, Bugarsku nacionalnu televiziju.

BNT Intervju

Novinar Boyko Vassilev razgovarao je s gradonačelnikom za politički magazin „PANORAMA“, koji je najgledaniji i najutjecajniji politički magazin u Bugarskoj. Tema koju obrađuje emisija koja je na programu BNT-a četvrtkom je Bosna i Hercegovina, odnosno stanje u bIh danas 15 godina nakon rata i kakva je budućnost i perspektiva BIH, a u tom kontekstu Mostara, kao grada koji je bio podijeljen i razrušen.

Pročitaj više...

OTVOREN FESTIVAL KOMEDIJE "MOSTARSKA LISKA 2011"

Mostarska Liska 2011

Deveti međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2011" (posvećen glumici Sonji Povšić) otvoren je srijedu u Narodnom pozorištu Mostar. "Mostarsku lisku" je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je tom prilikom zahvalio svima onima koji su pomogli da se ovaj kulturni događaj održi u Gradu Mostaru. Nakon otvaranja, izvedena je predstava "Kidaj od svoje žene" R. Cooneya, u izvođenju Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i u režiji Sulejmana Kupusovića. U predstavi igraju Branimir Vidić,

Pročitaj više...

Obavijest

Na sjednici Kolegija gradonačelnika Mostara ponovo je raspravljano o zauzimanje javnih površina i postavljanju stolova na te površine. Na kolegiju je zaključeno kako će službenici Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove i Odjela za urbanizam i građenje u idućem razdoblju vršiti pojačan nadzor zauzimanja javnih površina te da će se osobama koje zauzimaju javnu površinu posljednji put dati mogućnost da podnesu zahtjev za zakonito postavljanje stolova.

Pročitaj više...

SRETAN USKRS

Pripremajući se za Uskrs, prošli smo kroz razne obile pokore, nastojali biti bolji ljudi i bolji kršćani. Samo uz snažnu vjeru, žrtvu i odricanje možemo odgovoriti različitim životnim izazovima i brojnim kušnjama koje su svakodnevno pred nama, uči nas uskrsli Isus. Kako katolici i pravoslavci ove godine Uskrs obilježavaju istoga dana, svim građanima Mostara i Bosne i Hercegovine katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs sa željom da ga provedu u miru i radosti.

Pročitaj više...

Ministar vanjskih poslova Novog Zelanda u posjetu Mostaru

Delegacija iz Novog Zelanda

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je jučer poslijepodne ministra vanjskih poslova Novog Zelanda Hon Murraya McCullyja sa saradnicima. Ministar McCully boravio je u posjetu Hrvatskoj, a tijekom jučerašnjeg dana sastao se s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. U pratnji ministra bio je i novozelandski veleposlanik u Rimu Dr. Trevor Matheson. Gradonačenik Bešlić upoznao je visoke goste s političkim prilikama u Mostaru,

Pročitaj više...

Čestitka

Ljubo Bešlić, gradonačelnik

U povodu najvećeg židovskog blagdana Pesaha svim građanima Mostara židovske vjeroispovijesti ovim putem upućujem najiskrenije čestitke. Provedite ga u radosti, miru i blagostanju, te radost Pesaha podijelite sa svojim prijateljima i sugrađanima.

Pročitaj više...

OTVORENO "MOSTARSKO PROLJEĆE 2011.-XIII. DANI MATICE HRVATSKE"

Dani atice Hrvatske 2011

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivo Prlender prigodnim govorom večeras je u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru otvorio "Mostarsko proljeće 2011. - XIII. Dani Matice hrvatske". Kada sam prije deset godina pozvan u ovaj matičarski krug sve sam mogao slutiti samo ne da će to postati trajno prijateljstvo, te da će u ovom čudesnom gradu zasjati jedna nova festivalska zvijezda na europskom nebu.

Pročitaj više...

USKRSNI KONCERT 27. TRAVNJA

Uskrsni koncert

U Galeriji kraljice Katarine u Mostaru održat će se 27. travnja Uskrsni koncert, u organizaciji Udruge "Note", Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Glavna podružnica Mostar i Simfonijskog orkestra Mostar.. Na koncertu će nastupiti solisti: Katarina Kikić, Mario Zovko i Karlo Miličević uz pratnju Simfonijskog orkestra iz Mostara, a pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Pročitaj više...

P R I O P Ć E N J E

Bandić Bešlić

Gradonačelnici Mostara i Zagreba Ljubo Bešlić i Milan Bandić sastali su se jutros u Mostaru te tom prilikom razgovarali i proširenju dobre suradnje dva prijateljska grada, posebice na sportskom planu. Naime, Sportski savez Grada Mostara poslao je gradonačelniku Bandiću inicijativu za uspostavljanjem suradnje između dva sportska Saveza. Cijeneći i uvažavajući veličinu Zagrebačkog športskog saveza gradonačelnik Bešlić dao je potporu toj suradnji.

Pročitaj više...

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA ZAUZIMANJE JAVNIH POVRŠINA

Iz Gradske uprave Mostara pozvali su sve zainteresirane građane da do 15. travnja 2011. godine ponesu zahtjev za zauzimenje javne površine za postavljanje stolova. Nakon tog roka neće se primati zatijevi, osim u slučaju otvaranja novih objekata. Zahtjev se može podnijeti samo jednom godišnje, a u njemu se mora naznačiti rok u kojem će se zuzimati javna površina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću mostarske Gradske uprave.

Pročitaj više...

Putovanje kroz Hercegovinu. Priče o hrani i seljanima

prica o hrani

U sklopu Međunarodnog sajma u Mostaru, 7. travnja 2011.god., jučer je u Sali 3, paviljona 2 održana prezentacija vodiča “Putovanje kroz Hercegovinu. Priče o hrani i seljanima”, koji su realizirali Oxfam Italia i Regija Toskana u saradnji sa Udruženjem “Okusi Hercegovinu”, u okviru integriranog projekta PRICES – APQ Balkan, financiranog od strane talijanskog Ministarstva za razvoj privrede i Ministarstva vanjskih poslova te italijanskih Regija. Izdavač vodiča je Bybook.

Pročitaj više...