Bešlić na obilježvanju Dana općine Usora

Bešlić na obilježvanju Dana općine Usora i dana 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nazočio je u utorak obilježavanju Dana općine Usora te obljetnici 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Pročitaj više...

Prvi let na relaciji Dusseldorf – Mostar

Njemačka niskotarifna kompanija od srijede, 16. svibnja 2018. uvodi redovitu zračnu vezu između Dusseldorfa i Mostara i Stuttgarta i Mostara. Prvi let na relaciji Dusseldorf – Mostar predviđen je u srijedu, 16.5. 2018. polaskom u 7:30 sati, a slijetanje zrakoplova na Zračnu luku Mostar predviđen je u 10:15. Konferencija za novinare bit će upriličena u 10:30 sati u holu Zračne luke Mostar. Eurowings je najbrže rastuća aviokompanija koja ima 160 zrakoplova u floti i u ovoj godine ih planiraju imati više od 200 i letjet će na više od 200 odredišta širom svijeta. Među njima je Mostar, a početna cijena karte u jednom smjeru je 39,99 eura.

Pročitaj više...

Predsjednica Republike Hrvatske boravi danas u Mostaru

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović boravi danas u Mostaru, a na Medicinskom fakultetu mostarskog sveučilišta održala je predavanje. Na spomenutom predavanju odgovarala je i na pitanja novinara. Uz vodstvo Sveučilišta te hrvatskog veleposlanika u BiH i čelnike Medicinskog fakulteta, susretu s predsjednicom Grabar - Kitarović bio je nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Pročitaj više...

Strategijom razvoja kulture Mostara potaknuti inovativnost i kreativnost

Rezultati dovršene SWOT analize, vizije, načela i vrijednosti načela te odrađivanje strateškog fokusa u Strategiji razvoja kulture Mostara predstavljeni su u ponedjeljak u Mostaru.U spomenutim aktivnostima sudjelovalo je veliki broj aktera kulturnog života Mostara, s ciljem kreiranja suvremene, kvalitetne ideje i vizije razvoja kulture grada koja će odgovarati vremenu i prostoru na kojem živimo i potrebama građana Mostara,

Pročitaj više...

Grad Mostar objavio javni poziv za izbor najljepše uređenog dvorišta

Grad Mostar objavio je javni poziv za izbor najljepše uređenog dvorišta (okućnice, vrta), školskog dvorišta, balkona i terase stambenih objekata i najuređenijeg gradskog prostora.

Prijave za sudjelovanje u nagradnoj akciji za izbor najljepše uređenog dvorišta (okućnice,bašte,vrta), školskog dvorišta, balkona i terase stambenih objekata i najuređenijeg gradskog prostora imaju pravo svi građani, vlasnici i korisnici, individualnih objekata za stanovanje i kolektivno stambenih objekata, te pravne osobe-ustanove odgojno-obrazovnog karaktera iz oblasti predškolskog i školskog obrazovanja kao i ustanove za osobe s posebnim potrebama.

 

Pročitaj više...

Sretan Vam Dan Europe!

Poznatom Schumanovom deklaracijom formirana je Europska zajednica za ugljen i čelik te je time označen i početak formiranja europske obitelji.  Upravo je danas potrebno promovirati i raditi na očuvanju i unaprijeđenju vrijednosti koje nosi ta velika europska obitelj država i naroda. Stoga je nužno da svi konstitutivni narodi u BiH i svi građani, zajedno i ravnopravno i jednakopravno kreiraju vrijednosti za buduće naraštaje.

 

 

 

 

 

Pročitaj više...

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u Splitu na slavi Dana grada i blagdana zaštitnika svetoga Dujma

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sudjelovao je na Festi sv. Dujma ili Fjera sv. Duje dan grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon tradicionalne procesije od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi, svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Pročitaj više...

Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio u Zračnu luku u Mostaru

Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio je u četvrtak navečer u Zračnu luku u Mostaru čime je uspostavljena redovita zrakoplovna veza sa Zagrebom. Na promotivnome letu iz Zagreba bio je i hrvatski ministar državne imovine Goran Marić te mnogi uglednici

Pročitaj više...

Jurić: Čestitka svim vatrogascima u povodu mjeseca zaštite od požara

U povodu mjeseca zaštite od požara i zaštitnika vatrogasaca, sv. Florijana, zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe - jedinice Grada Mostara Petar Jurić uputio je čestitku svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima koji slave ovoga svetca.U čestitci podsjeća kako su svibanj i listopad mjeseci zaštite od požara u kojima se obilježava i popularizira vatrogasna djelatnost. Tim povodom, Profesionalna vatrogasna postrojba-jedinica Grada Mostara će 4. svibnja imati "Dan otvorenih vrata" kada će svi zainteresirani moći vidjeti vozila, opremu i sredstva kojima raspolaže ta postrojba te kako ona funkcionira.

 

Pročitaj više...

Dan slobode medija

U povodu 3. svibnja Dana slobode medija upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini. Mediji, koji neki nazivaju i četvrta vlast, imaju danas veliku važnost ali i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda. Na žalost još uvijek postoje pritisci na novinare i slobodu medije, a što je nedopustivo i svakodnevno treba stvarati

Pročitaj više...

- Č E S T I T K A -

U povodu 1. svibnja Međunarodnog praznika rada u svoje osobno i u ime Gradske uprave Mostara upućujem iskrene čestitke svim građanima Grada Mostara i Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik                                           

Ljubo Bešlić  

Pročitaj više...

Regulacija prometa zbog izvođenja radova

Obavještavaju se građani da će ulica M.Tita od Lučkog mosta do Narodnog pozorišta od petka 27. travnja 2018. biti zatvorena za promet zbog izvođenja radova na demontaži opreme za bušenje i asfaltiranja dijela ulice (dionica Lučki most-park A.Šantića).

 

Pročitaj više...

Potpisan memorandum o prijateljstvu Kotora, Dubrovnika, Mostara i Ohrida

Učvršćivanje i proširenje prijateljstva kroz udruženo sudjelovanje i međusobnu suradnju na svim poljima od zajedničkog interesa-samo je jedna od stavki memoranduma o prijateljstvu kojeg su jučer, u prostorijama Pomorskog Muzeja Crne Gore, potpisali gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, u ime gradonačelnika Mostara Ljuba Bešlića glavna savjetnica Grada Mostara Rada Komadina i gradonačelnik Ohrida Jovan Stojanoski.

Pročitaj više...

Priopćenje za javnost

Na osnovu učestalih primjedbi od strane pojedinih Udruženja građana na obavljanje komunalnih djelatnosti u gradu Mostaru želimo obavijestiti javnost o slijedećem:

1.Komunalne djelatnosti u Gradu se obavljaju u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima („Službene novine Hercegovačko-neretvanske županije“, broj:4/16), te propisima Gradskog vijeća Grada Mostara iz ove oblasti; Odluke o obavljanju komunalnih djelatnosti u gradu Mostaru („Službeni glasnik Grada Mostara“, broj:9/10), Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Grada Mostara“, broj:6/05 i 6/08), a putem komunalnih poduzeća. Naime, Odlukama Gradskog vijeća Grada Mostara o osnivanju komunalnih poduzeća istim su povjereni poslovi pružanja usluga i obavljanje djelatnosti, kako individualne tako i zajedničke komunalne potrošnje,

Pročitaj više...

Savez općina i gradova Federacije BiH

U cilju jačanja lokalnih razina vlasti, savezi općina i gradova Federacije BiH i Republike Srpske počeli su projekt „Jačanje saveza općina/opština i gradova u BiH“. Projekt je podržan od vlada Švicarske i Švedske, a uz partnerstvo sa Švedskim savezom lokalnih i regionalnih vlasti (SOLAR). Na Jahorini je danas održan i prvi zajednički sastanak komisija za međunarodne veze, suradnju i EU integracije oba saveza. Razgovaralo se o ulozi lokalnih vlasti BiH u

Pročitaj više...

Grad Mostar prvak zaštite okoliša i energijske efikasnosti u BiH

ČAPLJINA, 23. travnja - Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) zajedno s općinom Čapljina upriličio je u ponedjeljak dodjelu nagrade 'Prvak zaštite prirode, BH Green Awards 2018.' u Čapljini, a plaketu 'Zlatna Tisa' u kategoriji gradova dobio je Grad Mostar, a nagradu je primila izaslanica Gradonačelnika Mostara Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje. Nagradu je uručio Jakub Skalnik, veleposlanik Republike Češke u BiH.

Pročitaj više...

Za subvencioniranje niskotarifnih letova Grad Mostar u proračunu za 2018. izdvojio je 300 000 KM

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara i Marin Raspudić, dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, direktor Zračne luke Mostar potpisali su Sporazum o subvencioniranju troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog zrakoplovnoga prijevoznika Eurowings. Grad Mostar je u Proračunu za 2018. za tu namjenu izdvojio 300 000 KM, a Vlada HNŽ-e 500 000 KM.

Pročitaj više...

Bešlić otvorio znanstveni simpozij o HLA

Znanstveni simpozij o HLA tipizaciji u transplantacijskoj i kliničkoj praksi održan je danas na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u organizaciji Transfuzijskog centra SKB Mostar i u suradnji s Medicinskim fakultetom i Liječničkom komorom HNŽ-a.- Ovo je prvi simpozij ove vrste, organiziran u Mostaru. Sve ovo radimo jer nam se otvorio put da naša bolnica može raditi i eksplantaciju i transplantaciju. Najprije se mora uraditi HLA tipiranje

Pročitaj više...

Svečano otvorena 15. “Mostarska liska”

  1. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2018” svečano je u Narodnom pozorištu Mostar otvorio Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, a na svečanosti otvorenja direktor Festivala i direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović je uručio zahvalnicu za kontinuiranu podršku ovom festivalu gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću. “Kad kažete 'liska', nešto nedostaje.

Pročitaj više...

Raspored upisa djece u osnovne škole za 2018/19

U prilogu je raspored upisa djece u prve razrede osnovnih škola Grada Mostara za 2018/19 godinu.

Pročitaj više...