Poziv za info sesiju

U okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost raspisan je Javni pozivi za dodjelu malih grantova. Koji je cilj, kome su namjenjeni i pod kojim kriterijima se dodjeljuju mali grantovi možete saznati na info sesiji koja će se održati u ponedjeljak, 08.oktobra/listopada 2018. od 11 sati u Gradskoj vijećnici u Mostaru .

Mladi, neformalne grupe, udruženja žrtava rata, nevladine organizacije usmjerene ka promovisanju međureligijskog dijaloga i općine/opštine/gradovi u kojima se provodi projekat PRO-Budućnost od 21. 09. 2018. godine mogu predložiti svoje ideje i projekte izgradnje mira i jačanja povjerenja.  

Pročitaj više...

Otvorena pasarela u mostarskom naselju Zalik

Pješaci u mostarskom naselju Zalik od srijede se mogu koristiti deniveliranim pješački prijelazom - pasarelom u tom naselju.Na svečanosti u utorak navečer simbolično je otvorena pasarela, kao i novouređeni park u neposrednoj blizini. Otvorili su je gradonačelnik Ljubo Bešlić i Salem Marić, savjetnik potpredsjednice FBiH. Novoizgrađeni

 

Pročitaj više...

Predstavnici Grada Mostara i FBiH obišli postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Mostaru

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić sa suradnicima te predstavnicima Vlade FBiH, JP Vodovoda Mostar, JP Jadranskog sliva izvođačima radova i nadzorom nad projektom obišao je danas postrojenje za tretman otpadnih voda u Mostaru koje je trenutno u fazi probnog rada.

 

Pročitaj više...

Izložba slika 18 bugarskih umjetnika otvorena je u Mostaru

Izložba slika 18 bugarskih umjetnika nastalih u sklopu likovne kolonije "Art simpozij Jahorina", otvorena je u ponedjeljak u Mostaru u organizaciji Veleposlanstva Bugarske u BiH, Grada Mostara i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Izložbu je otvorio gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je, istaknuvši jako dobru suradnju s bugarskim veleposlanstvom, kazao kako je kultura nešto što svaki narod ima kao svoje obilježje te kako je čast i zadovoljstvo poznavati druge i drugačije prijatelje.

Pročitaj više...

Svečanost okončanja izgradnje Pasarele

Svečanost stavljanja u funkciju deniveliranog pješačkog prijelaza – pasarele, javne rasvjete na novosagrađenom kružnom toku te rekonstruiranog parka u USRC M.H.Hujka bit će organizirano u utorak 2.10.2018.god. u 19:00 sati. Denivelirani pješački prijelaz – pasarela služi primarno prelasku pješaka i povezivanju dviju urbanih cjelina u jednu, ali i kao reprezentativni objekt na sjevernom ulazu u Mostar koji svojim lukom ima simboličko i estetsko značenje.

Pročitaj više...

Poziv na radnu akciju “moj okoliš, moja budućnost”

Gradonačelnik Grada Mostara u suradnji s premijerom vlade HNŽ/K, Fondom za zaštitu okoliša HNŽ/K te ne vladinim organizacijama, povodom obilježavanja “Svjetskog dana sadnje stabala”, organizira akciju “Moj okoliš moja budućnost”. Pozivaju se svi građani Grada Mostara da povjerenicima svojih Mjesnih zajednica najkasnije do ponedjeljka, 1. listopada, dostave informacije o lokacijama javnih površina za koje smatraju da ih treba revitalizirati sadnjom sadnica stabala.

 

Pročitaj više...

Održana prezentacija i praktična vježba Komunikacija u krizi za predstavnike Civilne zaštite, Vatrogasaca i Crvenog križa Općine Stolac

U organizaciji Misije OESS-a u suradnji s općinom Stolac u utorak je u prostorijama Općinske vijećnice općine Stolac održana obuka iz kriznog komuniciranja predstavnike Civilne zaštite, Vatrogasaca i Crvenog križa Općine Stolac. Savjetnik za odnose s javnošću Grada Mostara i glasnogovornik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Miroslav Landeka održao je predavanje na temu: “Upravljanje u izvanrednim

Pročitaj više...

Svečano otvorenje JU Osnovne škole „Gnojnice“ Mostar

Svečanost otvaranja obnovljene i suvremeno opremljene JU Osnovne škole 'Gnojnice' upriličena je danas u prigradskom naselju Gnojnice. Direktor ove škole Enes Džiho kazao je kao su jako zadovoljni uvjetima u škole posebice kada se zna u kakvim su uvjetima radili prije četiri godine. Školu trenutno pohađa 433 djece, što je više za 90 učenika, nego što je bilo u prethodnoj školi što govori kako je povećanje broja učenika svake godine evidentno'', rekao je Džiho.

 

Pročitaj više...

Dronovi u službi preveniranja požara i sigurnosti vatrogasaca

Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ danas je u prostorijama PVP Mostar uručio Petru Jurčiću, zapovjedniku PVP Mostar bespilotnu letjelicu – dron. Doniranjem prijeko potrebne bespilotne letjelice - dron, cilj je povećati sigurnost vatrogasaca i doprinijeti preveniranju požara. Svim društvima koja su dobila ovu vrijednu donaciju osigurano je i stručno educiranje o upravljanju uređajima. Osnovna funkcija ovih letjelica 

Pročitaj više...

Čišćenje slivnika u ulica Kralja Tomislava

Obavještavaju se sudionici u prometu i korisnici parkinga na lokaciji ulice Kralja Tomislava ( potez od slastičarnice Vili do novog mosta Sutina) da ne parkiraju automobile na bočnim stranama ulice dana 27.9.2018.godine u razdoblju od 22: 00 - 06:00 sati kako bi djelatnici JP Vodovod d.o.o. Mostar mogli nesmetano pristupiti redovnom održavanju slivnika i oborinske mreže.

Grad Mostar

Služba za komunalne i inspekcijske poslove

Pročitaj više...

"Dani srca"

Sportski savez Grada Mostara u suradnji s Udruženjem kardiologa HNŽ povodom Svjetskog dana srca, a u okviru kampanje 'Dani srca' devetu godinu, nastoji promovirati zdrave stilove života kroz uključivanje što većeg broja mladih, sportaša i ostalih građana Grada Mostara u niz sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Pročitaj više...

Bešlić na polaganju kamena temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

Kamen temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečano je položen danas u krugu Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na Bijelom brijegu. Kamen temeljac položili su član Predsjedništva BiH Dragan Čović, dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić, rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić i bugarska veleposlanica Karabascheva u vrtiću 'Radoblja' otvorili Senzorni park

U vrtiću "Radobolja", JU Dječji vrtići Mostar, u četvrtak je otvoren Senzorni park koji će omogućiti djeci da kroz igru razvijaju svoje sposobnosti. Park bi trebalo da koristi 130 djece JU Dječji vrtići Mostar, ali će ih povremeno koristiti i djeca iz drugih mostarskih vrtića te oko 32 osobe s različitim razvojnim poteškoćama.Park je obnovljen i izgrađen uz pomoć veleposlanstva Republike Bugarske u BiH za što je izdvojeno 30 000 maraka. Veleposlanica Republike Bugarske u

Pročitaj više...

Gradonačelnik Bešlić i ministar Jusko potpisali Sporazum za izgradnju cestovne infrastrukture

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o prijenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za financiranje pripreme i izgradnje cestovne infrastrukture. Sredstva će biti upotrijebljena za financiranje projekata izgradnje kružnog toka u ulazu u naselje Zalik i USRC M. H. Hujka u Gradu Mostaru u iznosu od 350.000 i 505.000 KM za izgradnju ceste Blajburških žrtava u Mostaru.

 

Pročitaj više...

Oproštajni posjet Zerrin Kandemir, generalne konzulice Republike Turske u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Uredu gradonačelnika, u oproštajni posjet Zerrin Kandemir, generalnu konzulicu Republike Turske u Mostaru. Gradonačelnik Bešlić zahvalio je na dobroj suradnji koju su ostvarili u kratkom razdoblju koliko je ona provela na dužnosti generalne konzulice u Mostaru, kao i na projektima koje je konzulat Republike Turske, u suradnji s Gradom Mostarom, realizirao na dobrobit građana Mostara.

 

 

Pročitaj više...

Bešlić na otvorenju prvog izdanje Salona akademske knjige u Mostaru

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović otvorila je u utorak ispred bivše Univerzitetske biblioteke u Mostaru prvo izdanje Salona akademske knjige. Spomenuti salon održava se do 22. rujna na prostoru sportskog igrališta Gimnazije Mostar, a okuplja brojne znanstvenike, znanstvene izdavače, predstavnike visokoškolskih institucija, knjižnica, muzeja, instituta, studente i širu javnost. U sklopu petodnevnog Salona upriličit će se

 

Pročitaj više...

Mostar spreman za slanje aplikacije za Europsku prijestolnicu kulture

Kulturni djelatnici Grada Mostara, predstavnici javnog i nevladinog sektora, alternativne scene, akademski umjetnici i sveučilišni profesori razmatrali su na sastanku u ponedjeljak u Mostaru Prijedlog strategije razvoja kulture Grada Mostara 2018.-2026. "Premošćivanje razdvojenosti". Nakon sastanka istaknuto je kako je Grad Mostar postao prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je dobio strategiju i da od 10. listopada više neće biti prepreka za slanje aplikacije za kandidaturu Mostara

Pročitaj više...

Velika akcija čišćenja i uređenja kvartova u Mostaru

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite ozonskog omotača, Europskog dana bez automobila, Svjetskog dana rijeka i Svjetskog dana čistih planina, Fond za zaštitu okoliša Hercegovačko-neretvanske županije organizira veliku akciju čišćenja i uređenja 11 kvartova Grada Mostara, kako bi se očistile okućnice oko zgrada i domova te uredili i obnovili parkovi i zelene površine. Akcija se organizira u suradnji sa županijskim premijerom Nevenkom Hercegom, mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, nevladinim organizacijama te mjesnim zajednicama Grada Mostara.

 

Pročitaj više...

Obilježena 25. godišnjica stradanja pripadnika Vojne policije HVO-a

Uz nazočnost predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika obitelji poginulih, te predstavnika Grad Mostara i HNŽ-a, HNS-a BiH i pojedinih političkih stranka s hrvatskim predznakom, danas je na mjestu stradanja, u parku pored Gradske vijećnice Mostar, ispred spomen obilježja-stećka obilježena 25. godišnjica stradanja i upriličeno polaganje vijenaca i

 

 

Pročitaj više...

OBAVIJEST-izmjena načina prometa

Prema zahtjevu kompanija koje izvode radove na dvojnom primarnom kanalizacijskog kolektoru i glavnom kanalizacijskom kolektoru, od ponedjeljka 17. 9. 2018. do daljnjeg neće biti omogućeno prometovanje vozilima u Ulici maršala Tita na dijelu od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitka.Također, u navedenom vremenskom razdoblju bit će onemogućeno i prometovanje autobusima MO Busa.Odgovarajuća signalizacija će biti postavljana tijekom vikenda, a radovi počinju u ponedjeljak ujutro.

Grad Mostar

Pročitaj više...