• Grad Mostarb
  • Početna
  • Bešlić i Herceg na obilježavanju završetka radova na zgradi škole O.Š. Ivana Gundulića

Bešlić i Herceg na obilježavanju završetka radova na zgradi škole O.Š. Ivana Gundulića

U Osnovnoj školi Ivana Gundulića u Mostaru danas je održan program u prigodi završetka radova na obnovi školske zgrade, športske dvorane i igrališta.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara kazao je kako je O.Š. Ivana Gundulića, prije relativno kratkog vremena, bila na periferiji, a sada je u središtu grada u kojem živi veliki broj obitelji s djecom. Stoga je izrazio zadovoljstvo obnovom školske zgrade, dvorane i igrališta podsjetivši na druge projekte koje Gradska uprava provodi na području Rudnika. Istaknuo je nedavnu izgradnju ulice i kružnog toka u blizini Škole osobito s aspekta sigurnosti djece u prometu, najavivši i skori početak izgradnje novoga kraka kolektora i ceste koja će imati četiri kolovozne trake.

Obraćajući se nazočnima, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK kazao je kako je na početku školske 2018./2019. godine, obraćajući se u ovoj Školi u prigodi početka školske godine, najavio obnovu.

„Danas sam pred vama s ispunjenim obećanjem. Vaša je lijepa školska zgrada, zajedno s njom sportska dvorana i školsko igralište, zablistala u novom ruhu, na radost cijele naše zajednice. Vašu smo školu osuvremenili u sklopu Projekta energetske učinkovitosti u HNK-u, u koji Vlada ulaže značajna finansijska, proračunska, donatorska i kreditna sredstva kako bi učinkovito i isplativo poboljšala kvalitetu školskih, zdravstvenih i drugih objekata. Dosad smo energetski obnovili više od 30 objekata, a u ovoj godini time će se moći pohvaliti njih još pet – među njima i dvije školske zgrade u Mostaru i Rami. To je naš put ka konačnom cilju – obnovi svih javnih objekata u HNK“, kazao je predsjednik Herceg.

Marija Jurčić, direktorica Škole kazala je kako se, iako školu ne čine zidovi nego svi oni koji u njoj rade i borave te joj na taj način daruju život, ipak, ne smije zanemariti činjenica da su materijalno-tehnički uvjeti vrlo važan čimbenik u procesu osuvremenjivanja i podizanja kvalitete nastave na višu razinu.

„Stoga smo neizmjerno zahvalni Vladi HNK-a na čelu s premijerom Hercegom na sredstvima koja su uložena u obnovu i utopljavanje školskog objekta u sklopu Projekta energetske učinkovitosti u HNK. Primjena načela energetske učinkovitosti ne znači samo manje troškove ili odricanja već upravo priliku da, s resursima koje imamo, postignemo bolje rezultate i pritom imamo manje štetan utjecaj na okoliš. Sigurna sam da će ovaj projekt utjecati i na svijest naših učenika o neophodnim mjerama uštede energije i zaštite okoliša kako bismo budućim generacijama ostavili ljepše mjesto za život“, kazala je direktorica Jurčić dodavši kako će u novoj školskoj godini nastavu u matičnoj školi i dva područna odjela u Vojnu i Raštanima pohađati 92 prvašića, što je u današnje vrijeme negativnog trenda iseljavanja ljudi s ovih prostora vrlo respektabilna brojka.

„Finansijska sredstva za obnovu igrališta osigurao je Grad Mostar, stoga posebnu zahvalnost upućujem našem gradonačelniku bez kojega sve ovo ne bi bilo moguće i koji je dobrim dijelom zaslužan za novi izgled našeg igrališta. Ono je, baš kao i dvorište, omiljeno mjesto okupljanja mladih i onih nešto starijih stanovnika Rudnika i kao takvo od velike važnosti za cijelu lokalnu zajednicu“, zaključila je ravnateljica Jurčić.

Nakon presijecanja vrpce, čime je i simbolično označen završetak radova, predsjednik Herceg i gradonačelnik Bešlić, obišli su obnovljenu školsku zgradu, sportsku dvoranu i igralište.

Nazad