Bešlić sa saradnicima posjetio mostarsku vatrogasnu jedinicu

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić za jedno s glavnom savjetnicom Grada Radmilom Komadinom i Predragom Šupljeglavom, načelnikom Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilno zaštitu i vatrogastvo posjetio je danas Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Mostar.

Tom se prilikm upoznao sa razinom spremnosti vatrogasaca, te čuo što se događa na terenu i kakva je saradnja s građanima, medijima, policijom i gradskim komunalnim preduzećima.

- Vatrogasci su opravdali povjerenje koje su dobili, želja mi je da tako i ostane - kazao je Bešlić, poručivši građanima da ne pale vatru bespotrebno.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić rekao je kako je vatrogasna jedinica Mostar, u odnosu na protekle godine, bilježi evidentan napredak što se tiče materijalno-tehničkih sredstava namijenjenih za gašenje požara, vatrogasnih vozila i vatrogasaca.

Posjetio je da su Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton nabavili po tri nova vozila, a četvrto je u izradi.

- Vatrogascima je obnovljena lična oprema čizme, rukavice i kacige, a uskoro će dobiti i nova intervencijska vatrogasna odijela. Nova hidraulička kliješta i škare za saobraćajne nesreće su vrh tehnike - istaknuo je Jurić.

Napomenuo je kako je još potrebna cisterna i vozilo za spašavanje i gašenje s visine.

- Svake godine primamo ljude u stalni radni odnos, a imamo i nove sezonske radnike koje grad Mostar primi na tri ljetna mjeseca - kazao je Jurić..Dodao je kako su se formirala dva dobrovoljno vatrogasna društva i to "Ruište" i "Buna" koja su od znatne pomoći.

Nazad