Gradonačelnik Bešlić na Drugom sajmu braniteljskih zadruga HNK-a

Drugi sajam braniteljskih zadruga u Hercegovačko-neretvanskog kantona otvoren je danas u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru, a svečanosti otvorenja prisutan je bio i gradonačelnik Ljubo Bešlić

Na sajmu je svoje domaće proizvode i rukotvorina predstavio 31 izlagač s područja Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Hercegbosanskog i Srednjobosanskog kantona, kao i izlagači iz Republike Hrvatske.

Pored džemova, likera, maslinova ulja i sokova, tu su i pčelarski proizvodi, cvijeće, proizvodi od drveta, ljekovito aromatoično bilje.

- Cilj je sajma promoviranje zapošljavanja branitelja i njihove psihosocijalne rehabilitacije kako bi se oni pokušali kroz rad reintegrirati u društvo i stvoriti pretpostavke za kvalitetnije uvjete života svojih obitelji - kazao je novinarima kantonalni ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo

Podsjetio je da Ministarstvo branitelja HNK-a nudi programe potpore razvoja braniteljskog zadrugarstva, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta te pomaže braniteljima poljoprivrednicima kao samostalnim nositeljima kućanstava.

Ministar je posebno zahvalio kolegama iz Republike Hrvatske na saradnji i pomoću koju su im pružili u realizaciji programa, kao i svim drugim vidovima pomoći kada su u pitanju branitelji.

Sajam braniteljskih zadruga u HNK-u pozitivnim i jako značajnim ocijenio i direktor Referalnog centra "Branitelj zadrugar" Damir Radić koji je naglasio kako je braniteljsko zadrugarstvo jedan od načina podizanja životnog standarda branitelja, a sajam prilika da javnosti prezentiraju svoj rad.

Drugi sajma braniteljskih zadruga u HNK-u organizirali su Ministarstvo za pitanja branitelja HNK-a i Referalni centar "Branitelj zadrugar".

PR GM

Nazad