• Grad Mostarb
  • Početna
  • Gradonačelnik Bešlić na proslavi 70. godišnjice Medicinske škole u Mostaru

Gradonačelnik Bešlić na proslavi 70. godišnjice Medicinske škole u Mostaru

Pod visokim pokroviteljstvom dr. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanskog kantona u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru, danas je Svečanom akademijom obilježen Dan škole i 70. godišnjica osnutka Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica Mostar.

Stana Rotim, direktorica Srednje medicinske škole u Mostaru ukratko se osvrnula na 70 godina njezina postojanja, ističući kako Škola može biti ponosna na veliki broj učenika, koji su nakon srednjoškolskog obrazovanja postigli zapažene svjetske rezultate, ne samo u oblasti medicine nego i u drugim oblastima.

Zahvalila je svima koji su kroz sedam decenija pomagali Školu i zajedno sa njezinim učenicima i djelatnicima pridonijeli da postane jedan od zaštitnih znakova Grada Mostara.

Čestitajući Dan škole i 70. obljetnicu njezina utemeljenja, predsjednik Herceg istaknuo je kako je Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica prošla trnovit put, te da je - ne samo opstala - nego stigla do vrha zahvaljujući ustrajnosti i nesebičnu dijeljenju znanja.

Riječi čestitke za godišnjicu i sav postignuća uputio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazavši kako Medicinska škola može biti na ponos grada i uvijek će imati podršku grada.

U okviru proslave promovirana monografija „Škola za život“ autora Marinka Jovanovića.

Nazad