Javni apel građanima

Mostar, 4. travnja/aprila 2020. godine

Na temelju članka 108 i 141. tačka 1) Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi  i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća („Službene novine Federacije BiH“ broj: 39/03, 22/06 i 43/10), članka 29. točke 2. Pravilnika o načinu rada i funkcioniranja stožera i povjerenika civilne zaštite („Službene novine Federacije BiH“ broj: 77/06, 57/07 i 32/14) i članka 16. Odluke o organiziranju i funkcioniranju zaštite i spašavanja na području Grada Mostara („Službeni glasnik Grada Mostara”, broj 13/10) i Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Grada Mostara, broj 02-46-3/20, Štab/Stožer civilne zaštite Grada Mostara na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj, dana 22. ožujka/marta 2020. godine, upućuje 

Javni apel građanima

U skladu sa Zapovijedi/Naredbi o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1.5 metra od 22. ožujak/mart 2020. Godine, Stožer civilne zaštite Grada Mostara upućuje Apel s ciljem zaštite osobnog zdravlja kao i zdravlja drugih.

Jedna od preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je socijalno distanciranje zbog opasnosti širenja virusa, a uslijed toplijih dana veliki broj građana odlučuje vrijeme provoditi na otvorenom. Stoga apeliramo na sve građane da ostanu kod kuće i socijalne kontakte smanje na najmanju moguću mjeru.

Posebno u predstojeće dane vikenda apeliramo da NE PALE vatru na otvorenom i prave roštilje na otvorenim prostorima i izletištima u Gradu Mostaru i svim prigradskim mjestima, kako radi zaštite osobnog zdravlja i svih naših sumještana, tako i napose zbog očekivanog porasta širenja epidemije korona virusa.

Molimo sve odgovorne građane, da one koji krše Zapovijed/Naredbu o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru i ne poštuju ovaj apel Stožera CZ GM, prijave u operativne centre Policiji i Civilnoj zaštiti Grada Mostara.

 

ZAPOVJEDNIK / KOMADANT

 Ljubo Bešlić

Nazad