Područje Hrvatske pogodio strašni zemljotres

Poštovane kolege,  

Današnja vijest da je Republiku Hrvatsku pogodio ovaj strašni zemljotres,  koji je, nažalost, odnio ljudske živote sve nas je veoma pogodila i potresla. Ovom prilikom želio bih da uputim iskreno saučešće kako Vama tako i porodicama nastradalih u svoje lično ime, u ime svih zaposlenika, volontera i članova Upravnog odbora Crvenog križa Grada Mostara.  

Izraze saučešća upućujem i u ime gradonačelnika Grada Mostara, gospodina Ljube Bešlića, kao i u ime štaba Civilne zaštite Grada Mostara. 

U telefonskom razgovoru sa Vašim kolegama, gospodinom Marinkom Metličić i gospodinom Ivicom Usmijani, ponudili smo direktnu pomoć, kako u ljudstvu, tako i u materijalnim resursima.

Odmah smo se stavili na raspolaganje Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine.  

Ovom prilikom želio bih Vas obavijestiti da smo u današnjim razgovorima sa predstavnicima izvršne vlasti grada Mostara, kao i sa službama hitne medicinske pomoći dobili punu podršku. Direktor Doma Zdravlja Mostar, doktor Mario Kordić, spreman je odmah ustupiti i uputiti dva medicinska tima (2 doktora, 2 medicinska tehničara i 2 vozača) sa dva motorna vozila na teren. 

Naše misli su sa Vama, kao i sa svim građanima Republike Hrvatske u ovim teškim trenucima, sa nadom i željom za što manjim brojem žrtvama i što bržim oporavkom. 

Alen Kajtaz

Sekretar  

Crveni križ

Grada Mostara

 

Nazad