• Grad Mostarb
  • Početna
  • Trasa od ''vrha Avenije'', preko mosta do kružnog toka u ulici M. Tita u promet će se pustiti početkom idućeg mjeseca

Trasa od ''vrha Avenije'', preko mosta do kružnog toka u ulici M. Tita u promet će se pustiti početkom idućeg mjeseca

Prve automobile na trasi od ''vrha Avenije'', preko mosta do kružnog toka u ulici M. Tita možemo očekivati početkom oktobra- izjavio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je u srijedu sa saradnicima i novinarima obišao radove na spmenutom gradilištu.

Kako je rekao Bešlić, ovo je značajno gradilište u Mostaru koje je veoma vrijedno, te njegovo dovođenje u funkciju je važno za odvijanje saobraćaja u gradu Mostaru.

'Imamo neku dinamiku odvijanja radova i ono što mislimo raditi je preusmjeriti saobraćaj na drugi dio i to je razlog naše posjete gradilištu. Vjerujemo da ćemo prve automobile imati početkom narednog mjeseca, koji će se uputiti preko novog mosta. Novi most je potpuno završen i tehnički primljen, dok prometnica neće biti konačno završena i tehnički primljena'', kaže gradonačelnik, dodajući kako će osposobiti da se promet odvija djelomično.

''Planiramo u promet pustiti jednu kolniču traku, znači da se po njoj odvija dvosmjerno, jer nemamo sredstava da u potpunosti zatvorimo konstrukciju financiranja. Znači ne možemo obećati da ćemo završiti bez neke pomoći. Mi želimo prvenstveno olakšati život našim sugrađanima, i olakšati ulazak u grad i sigurno da način nemamo vremena čekati da u potpunosti završimo ovu prometnicu''-istaknuo je gradonačelnik. Da se radovi privedu kraju, kaže Bešlić, potrebno je oko milijun maraka.

'Mi nemamo u potpunosti sredstva ni za ovu jednu kolničku traku, ali pokušavamo s izvođačem razgovarati da u narednoj proračunskoj godini osiguramo ta sredstva za presvlačenje, što je oko 350 tisuća KM. Međutim ima još puno dijelova koje treba završiti, tako da mislim da cifra koja nama nedostaje na ovom projektu je negdje oko milijun maraka'', kaže Bešlić. Govoreći o cjelokupnoj vrijednosti projekta Bešlić je pojasnio financiranje projekta u fazama.

'Od vrha Avenije, od semafora potrošili smo četiri i pol milijuna KM za izgradnju ceste, samu izgradnju mosta platili smo 12 milijuna, da vam kažem da ovaj ovdje dio košta oko tri milijuna i šest stotina, možete zbrojiti koliko je to novaca i plus 450 000 košta ovaj kružni tok. To bi bila cjelokupna cifra, a morate znati da su brojke velike jer se radila i odvodnja oborinskih voda, radili su se kablovi za led javnu rasvjetu, a i provođenje vodovodnih cijevi. Završetkom projekta osigurali smo sve preduvjete da se ovaj dio grada može razvijati'', zaključio je Bešlić. -

Nazad