Bešlić i Herceg u posjeti obnovljenoj školi u Ilićima

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas su, u prigodi Dana škole i završetka radova na obnovi boravili u Osnovnoj školi Ilići u Mostaru, koju Vlada obnavlja u suradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda.

Uz čestitke za Dan škole, predsjednik Herceg čestitao je i sutrašnji Dan učitelja zahvalivši prosvjetnim djelatnicima OŠ Ilići, ali i svima drugima, na trudu i znanju koje prenose našoj djeci vodeći ih do novih vrijednih životnih spoznaja.

„Poznajući vašu ljubav i entuzijazam u radu i odgoju naše djece i mladih, uvjeren sam u to kako ćete i ubuduće, unatoč brojnim izazovima, neumorno doprinositi kvalitetu odgojno-obrazovnog sustava u čemu ćete imati moju i potporu Vlade HNŽ“, rekao je predsjednik Herceg.

Također, osvrnuo se na projekte obnove više od dvadeset školskih zgrada i športskih dvorana, te drugih javnih objekata čemu je Vlada posvećena od početka mandata.

„Uvjerio sam se danas kako su radovi na obnovi školske zgrade i školske športske dvorane, te uređenju okoliša dobro obavljeni i kako imamo još jednu obnovljenu školu u našoj županiji. Ovakvi uspješni projekti ohrabruju nas za daljnje napore kako bismo ostvarili konačni cilj i obnovili sve javne objekte u HNŽ. Govoreći o obrazovanju kao jednom od ključnih prioriteta u radu Vlade, predsjednik Herceg naglasio je kako je Vlada učinila brojne iskorake kako bi se omogućili bolji uvjeti školovanja učenika, ali i poboljšao položaj prosvjetnih djelatnika.

-Osobno i u ime svih djelatnika i učenika, zahvaljujem predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na njihovu trudu i svemu što su učinili kako bi naša škola dobila novo ruho. Učenici i prosvjetni djelatnici sada imaju još bolje i kvalitetnije uvjete za boravak, učenje i rad“, rekao je ravnatelj Tihomir Sušac.

Natrag