Bešlić na međunarodnoj konferenciji 'MostarMUN 2019'

Međunarodna konferencija Modela Ujedinjenih naroda - MostarMUN 2019, koja je ove godine namijenjena srednjoškolcima i studentima iz regije i cijelog svijeta, započela je u četvrtak u Mostaru.

- Ovo je prva MostarMUN konferencija koja predstavlja blisku suradnju mostarskog Univerziteta, Sveučilišta i Koledža u Mostaru, a okupit će oko 260 sudionika iz više od 70 zemalja svijeta - naglasila je koordinatorica za odnose s javnošću Koledža ujedinjenog svijeta Adla Velagić-Ćurić.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je tom prilikom kako se u tom gradu održava mnogo konferencija, ali da MostarMUN predstavlja nešto novo i da se nada da će polučiti dobre rezultate.

- Svaka konferencija donosi neke nove poglede i prijedloge i u sebi sadrži i onu stručnu i političku poruku tako da vjerujem da će i ova konferencija dati određene rezultate, prijedloge i upute što i kako dalje u određenoj oblasti - poručio je gradonačelnik.

Ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hoffman, koja je također prisustvovala otvaranju konferencije, istakla je kako joj je izuzetno drago što je ove godine Njemačka ambasada podržala konferenciju Modela ujedinjenih naroda jer, kako je ocijenila, ako postoji jedan pravi primjer suradnje iznad etničkih granica onda je to ova konferencija.

- Posebno mi je drago da ovdje postoji jedna suradnja između Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru, koji zajedno surađuju s Koledžom ujedinjenog svijeta i zajedno će voditi i diskusiju - kazala je ambasadorica.

MostarMUN konferencija završava u nedjelju, 24. ožujka, i tom prilikom će svim sudionicima biti dodijeljeni certifikati i zahvalnice za sudjelovanje na ovogodišnjoj konferenciji.

Konferenciju MostarMUN podržala je Ambasada Republike Njemačke u BiH, a partneri projekta su UWC Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar i Univerzitet modernih znanosti - CKM Mostar.

Natrag