• Grad Mostar
  • Početna
  • Bešlić na polaganju kamena temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

Bešlić na polaganju kamena temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

Kamen temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru svečano je položen danas u krugu Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar na Bijelom brijegu.

Kamen temeljac položili su član Predsjedništva BiH Dragan Čović, dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić, rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

- Današnja svečanost polaganja kamena temeljca je veliki i jedan od značajnih događaja u kratkoj, ali izuzetno uspješnoj povijesti Farmaceutskog fakulteta. Presretni smo jer danas ne samo da postavljamo temelj za zgradu, mi postavljamo i temelj za bolju budućnost, napredak, nadu za brojne buduće generacije kao i temelje farmaceutske znanosti na ovim područjima - kazala je tom prigodom dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić.

Rektor mostarskog sveučilišta Tomić kazao je kako činom polaganja kamena temeljca Sveučilište u Mostaru ulazi u drugu fazu, fazu izgradnje infrastrukture.

- Neka i ovaj današnji čin bude poticaj Sveučilištu da svakim danom bude bolje, ne samo u infrastrukturnom smislu, nego i nastavnom i svim onim segmentima koje smo definirali u našoj strategiji - kazao je u svom obraćanju rektor Tomić.

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić istaknuo je kako će izgradnjom zgrade Farmaceutskog fakulteta biti zaokružen projekt članica biomedicine SKB-a Mostar koje uz Farmaceutski fakultet čine Medicinski i Fakultet zdravstvenih studija.

- Za oko godinu dana ovdje ćemo imati zgradu u kojoj će naši studenti učiti i sve vas pozivam da dođete na otvaranje - kazao je Kvesić.

Čestitavši i zahvalivši svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje zgrade Farmaceutskog fakulteta, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u svom je obraćanju naglasio kako se od danas kreće u veliki projekt transformiranja odnosa na Sveučilištu i uopće kada je u pitanju zdravstvo i SKB Mostar.

Svečanosti polaganja kamena temeljca nazočili su brojni predstavnici političkog, društvenog, gospodarskog i vjerskog života, među kojima i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

PR GM

Natrag