Bešlić sa suradnicima posjetio mostarsku vatrogasnu postrojbu

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić za jedno s glavnom savjetnicom Grada Radmilom Komadinom i Predragom Šupljeglavom, načelnikom Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilno zaštitu i vatrogastvo posjetio je danas Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Mostar.

Tom se prigodom upoznao sa razinom spremnosti vatrogasaca, te čuo što se događa na terenu i kakva je suradnja s građanima, medijima, policijom i gradskim komunalnim poduzećima.

- Vatrogasci su opravdali povjerenje koje su dobili, želja mi je da tako i ostane - kazao je Bešlić, poručivši građanima da ne pale vatru bespotrebno.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić rekao je kako je vatrogasna postrojba Mostar, u odnosu na protekle godine, bilježi evidentan napredak što se tiče materijalno-tehničkih sredstava namijenjenih za gašenje požara, vatrogasnih vozila i vatrogasaca.

Posjetio je da su Grad Mostar i Hercegovačko-neretvanska županija nabavili po tri nova vozila, a četvrto je u izradi.

- Vatrogascima je obnovljena osobna oprema čizme, rukavice i kacige, a uskoro će dobiti i nova intervencijska vatrogasna odijela. Nova hidraulička kliješta i škare za prometne nesreće su vrh tehnike - istaknuo je Jurić.

Napomenuo je kako je još potrebna cisterna i vozilo za spašavanje i gašenje s visine.

- Svake godine primamo ljude u stalni radni odnos, a imamo i nove sezonske radnike koje grad Mostar primi na tri ljetna mjeseca - kazao je Jurić..Dodao je kako su se formirala dva dobrovoljno vatrogasna društva i to "Ruište" i "Buna" koja su od znatne pomoći.

 

Natrag