„Energijska efikasnost – prilika za građane?“

Nastavlja se niz od šest radionica o energijskoj efikasnosti/učinkovitosti namijenjenih svim zaineteresiranim građanima Mostara. Cilj ovih radionica je promovirati projekte energijske efikasnosti, predstaviti načine i mogućnosti smanjenja računa i potrošnje energije u gradovima i domaćinstvima, a sve i kako bi se umanjio utjecaj prekomjerne potrošnje energije na okoliš i potakne prijelaz na korištenje čiste energije. Govoreći o pametnom i efikasnom korištenju energije ponajprije trebamo imati na pameti dvije stvari: zaštitu okoliša i uštedu novca. Energijska efikasnost donosi ekonomske, socijalne i ekološke koristi stanovništvu. Promocijom obnovljivih izvora energije i povećanjem energijske efikasnosti želimo smanjit emisije ugljen dioksida koje uzrokuju klimatske promjene i zagađenje zraka. Koraci koje poduzimamo danas će utjecati na emisije ugljen dioksida u narednim decenijama i život budućih generacija.

Pozivamo vas da dođete na VEČER S GRAĐANIMA, da zajedno prodiskutiramo o temi “Energijska efikasnost/učinkovitost – prilika za građane?“

Večer s građanima će se održati u četvrtak 22.2.2018. godine u 18.00 sati u Centru za kulturu Mostar.

O energijskoj efikasnosti/učinkovitosti i njenim koristima, te o projektima Interreg MED IMPULSE i Interreg CBC IRENE s građanima će razgovarati Darko Knezović, Koordinator za projekte energijske efikasnosti, Grad Mostar.

„Večeri s građanima“ su besplatne konzultacije i edukacije koje CRP i EFEKT mreža uz podršku Grada Mostara nude građanima Mostara.

Dođite da u ugodnom okruženju uz osvježenje, prodiskutiramo o navedenoj temi.

Natrag