"Gdje nakon završene osnovne škole"

Tematski sastanak roditelja "Gdje nakon završene osnovne škole" održao se u četvrtak u Mostaru s ciljem informiranja roditelja učenika devetih razreda s područja Grada Mostara o situaciji na tržištu rada, traženim zanimanjima i tvrtkama koje podržavaju sustav kooperativnog učenja.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina kazala je kako je svrha ovog sastanka animiranje roditelja, odnosno učenika da se pobudi interes za stručna zanimanja.

- Jako je bitno reći da su sva ta stručna zanimanja jako deficitarna, ne samo u Mostaru već u čitavoj BiH i da ti zanati, tako reći izumiru, te se mora pobuditi interes i uputiti učenike i na takve vrste zanimanja. Ovo je jedna hvale vrijedna inicijativa s obzirom da smo svjesni da na zanatima počiva čitavo gospodarstvo i da se treba raditi u tom pravcu - kazala je Komadina.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović kazao je kako je cilj večerašnjeg sastanka bio čuti roditelje i njihove interese.

 

- Želimo čuti što prevladava, jesu li zainteresirani za srednje stručno obrazovanje i za koju točno vrstu obrazovanja te s njima napraviti jednu kvalitetnu diskusiju i komunikaciju - kazao je Hadžović.

Rukovoditeljica GIZ projekta Stručno obrazovanje u BiH Isabel Rapp ustvrdila je kako je cilj njihovog projekta unaprjeđenje stručnog obrazovanja u BiH.

- Pod tim podrazumijevamo i suradnju s roditeljima, a ovaj večerašnji događaj je organiziran upravo s ciljem uspostavljanja komunikacije s roditeljima. Također se nadamo kako će ovaj sastanak pomoći roditeljima i njihovoj djeci prilikom odabira nastavka školovanja - kazala je Rapp.

Ovaj tematski roditeljski sastanak u sklopu projekta "Stručno obrazovanje u BiH", organizira Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije u suradnji s Pedagoškim zavodom, Zavodom za školstvo, Asocijacijom poduzetnika Hercegovine, Gradom Mostarom i Obrtničkom komorom HNŽ-a te uz potporu Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ). (Fena/PR GM)

Natrag