Informacija o radovima i promjeni režima prometa u Mostaru

Radovi na raskrižju kod mostarskog Hotela "Ero" bit će u potpunosti završeni početkom mjeseca listopada i to raskrižje će biti u funkciji u punom kapacitetu, navodi se u informaciji Gradske uprave Mostara o radovima na izgradnji glavnih obalnih kolektora.

Radovi na izljevnoj građevini KP2 uz Carinski most bit će nastavljeni, ali neće uzrokovati izmjene režima prometa, dok će radovi na izradi privremene horizontalne i vertikalne signalizacije, kojom se uspostavlja privremeni kružni tok na Španjolskom trgu, biti okončani u narednih sedam dana, u zavisnosti od meteoroloških prilika.

U prvoj sedmici mjeseca listopada okončat će se radovi na izljevnom kanalu KP3, zbog kojih je onemogućen promet preko Mosta maršala Tita. Na izljevnoj građevini KP3 radovi će se nastaviti i poslije tog roka, ali oni neće utjecati na odvijanje prometa preko mosta.

Normalizacijom prometa preko Mosta maršala Tita, odnosno ulicom Mostarskog bataljona, stvaraju se pretpostavke za intenziviranje radova na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora te rekonstrukciji vodovodnih instalacija na toj trasi.

Stoga se početkom listopada očekuje potpuna obustava prometa na dijelu Ulice maršala Tita, od raskrižja sa ulicom Mostarskog bataljona (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobuska stanica). Točan datum obustave prometa na toj dionici bit će objavljen naknadno, a planirano je da ti radovi traju četiri mjeseca.

U drugoj polovini listopada počinju radovi na izgradnji glavnog lijevoobalnog kolektora na dionici Lučki most – Park Alekse Šantića, što će uzrokovati potpuni prekid prometa u Ulici maršala Tita na toj dionici.

Promet u Ulici maršala Tita, na dionici od raskrižja sa ulicom Mostarskog bataljona (bivša robna kuća Razvitak) do mjesta izvođenja radova (Park A.Šantića), odvijat će se dvosmjerno te iz tog razloga neće biti dopušteno parkiranje vozila na toj dionici.

Početkom radova na izradi mikro tunela u blizini Narodnog pozorišta, odnosno Šehitluka, koji su planirani u studenom, dvosmjerni promet u Ulici maršala Tita neće biti moguć dalje od mjesta izvođenja radova. Okončanje radova na mikro tunelu očekuje se do kraja siječnja 2018. godine, nakon čega se nastavljaju radovi na otvorenom iskopu od Narodnog pozorišta do raskrsnice sa Ulicom Huse Maslića. Normalizacija prometa u Ulici maršala Tita očekuje se u svibnju 2018. godine.

Natrag