• Grad Mostar
  • Početna
  • "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana"

"Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana"

Nakon Münchena (2015.) i Dortmunda (2016.), ovogodišnja konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana" po prvi put će se održati izvan Njemačke. Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan - projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarstvo i energiju (BMWi) te njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. svibnja u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim tvrtkama koje su zainteresirane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresirane njemačke tvrtke dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj tvrtki iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • Četrdeset osam (48) profila zainteresovanih njemačkih kompanija se nalazi u prilogu dopisa, s opisima djelatnosti kompanija i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni tvrtkama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve tvrtke, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu suradnju.
  • Svoju zainteresiranost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog obrazca koji se također nalazi u prilogu ovog dopisa.
  • Dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sustav ocjenjivanja biraju tvrtke s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu ove godine.Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni obrazac i pošaljete ga na e-mail: sanjin.purgic@ahk.ba najkasnije do 25.4.2017.g.

Natrag