• Grad Mostar
  • Početna
  • Obilježena 14. godišnjica pogibelji makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Obilježena 14. godišnjica pogibelji makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Polaganjem vijenaca ispred Spomen-obilježja na Matića brdu iznad Mostara u ponedjeljak je obilježena 14. godišnjica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskoga, koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade stradao u zrakoplovnoj nesreći prilikom dolaska u Mostar na Međunarodnu investicijsku konferenciju.

Vijence su položili predstavnici predsjednika i Vlade Republike Makedonije, Vijeća ministara BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva obrane BiH, predstavnici Grada Mostara i EUFOR-a, te predstavnici makedonskih udruženja u BiH. 

Uime Vlade Republike Makedonije vijenac je položio ministar za regulaciju i poboljšanje investicijske klime Zoran Sapurić.

- Danas je prilika da se prisjetimo lika i djela Borisa Trajkovskoga koji se zalagao za euroatlantske integracije Republike Makedonije, ali i suradnju na regionalnoj razini – naglasio je ministar Sapurić.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina ocijenila je kako se danas, kao i svake godine obilježavajući ovu tragediju, gradi i podiže iznova jedan duhovni i prijateljski most koji će sviju trajno podsjećati na Tajkovskoga.

Inače, avion makedonske Vlade pao je 26. veljače 2004. godine na području sela Rotimlja. Osim Trajkovskog, u avionu su bili savjetnici iz njegovog kabineta Dimka Ilkova-Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanovska, radnik makedonskog MIP-a Mile Krstevski, članovi osiguranja Boris Velinov i Ace Velinovski, kao i piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski.

PR GM

Natrag