• Grad Mostar
  • Početna
  • Održan svečani program i potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini

Održan svečani program i potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini

U petak 31. kolovoza u Vitezu je održan svečani program povodom potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Prisutnima se obratio državni tajnik Zvonko Milas koji je u svom obraćanju okupljenima naglasio kako je neraskidiva vezanost i zajedništvo hrvatskog naroda s obje strane granice kao i snažna opredijeljenost Vlade Republike Hrvatske temelj za još čvršćim i snažnijim povezivanjem sa sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. Milas je rekao kako su i ovi projekti primjer zajedništva i pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje te poručio: „Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza, nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj.

Sudionicima svečanosti-dobitnicima potpore obratili su se kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup i dr. Dragan Čović, hrvatski član predsjedništva Bosne i Hercegovine te dobitnici potpore koji su se zahvalili na cjelokupnoj podršci i njegovanju zajedništva koji su jasan pokazatelj da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini neće biti ostavljen i zaboravljen.

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

U ime Grada Mostara svečanom potpisivanju ugovora bili su prisutni i gradonačelnik Ljubo Bešlić sa predstavnicima javnih ustanova i udruga s područja grada Mostara čiji će se projekti i programi realizirati.

http://www.hrvatiizvanrh.hr/hr/galerija/172/vitez-potsisivanje-ugovora  

Natrag