• Grad Mostar
  • Početna
  • Održana prezentacija i praktična vježba Komunikacija u krizi za predstavnike Civilne zaštite, Vatrogasaca i Crvenog križa Općine Stolac

Održana prezentacija i praktična vježba Komunikacija u krizi za predstavnike Civilne zaštite, Vatrogasaca i Crvenog križa Općine Stolac

 

U organizaciji Misije OESS-a u suradnji s općinom Stolac u utorak je u prostorijama Općinske vijećnice općine Stolac održana obuka iz kriznog komuniciranja predstavnike Civilne zaštite, Vatrogasaca i Crvenog križa Općine Stolac.

Savjetnik za odnose s javnošću Grada Mostara i glasnogovornik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Miroslav Landeka održao je predavanje na temu: “Upravljanje u izvanrednim situacijama i krizno komuniciranje” a koja je za cilj imala upoznati polaznike s pojmom krize, vrstama, kako nastaju i primjenu ovladavanja kriznom situacijom u prvih 2 , 24 i 48 sati te s komuniciranjem s medijima u krizi, komunikacijskim alatima koji se koriste u tim situacijama kao i tipičnim pogreškama u pristupu krizi. Također, sudionici obuke mogli su se kroz praktičan primjer upoznati kako se vlada kriznom komunikacijom u prvih 2, 24 i 48 sati.

Grad Mostar u suradnji s Misijom OESS-a i njezinim uredom u Mostaru izradio je 2016. Komunikacijsku strategiju Grada Mostara, a u Povjerenstvu za izradu Strategije komunikacije Grada Mostara sudjelovali su uz predstavnike Grada Mostara i službenica OESS-ova ureda u Mostaru Anita Soče Aničić, te predstavnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i civilnog društva u Mostaru.

PR GM

Natrag