Otvorena pasarela u mostarskom naselju Zalik

Pješaci u mostarskom naselju Zalik od srijede se mogu koristiti deniveliranim pješački prijelazom - pasarelom u tom naselju.

Na svečanosti u utorak navečer simbolično je otvorena pasarela, kao i novouređeni park u neposrednoj blizini. Otvorili su je gradonačelnik Ljubo Bešlić i Salem Marić, savjetnik potpredsjednice FBiH.

Novoizgrađeni objekt nalazi se na sjevernom ulazu u Mostar, povezuje osnovnu školi i stambeni dio naselja Zalik, a u izgradnju je uloženo 650.000 maraka. Izgradnja je financirana iz mostarskog gradskog proračun.

- Ovaj dio grada u posljednje vrijeme dobio je najviše projekata. Napravila se škola, uredio se park, uređujemo prometnicu i sve su to iznimno značajni projekti. Kada do kraja završimo uređenje ove prometnice i kada za koju godinu napravimo sjeverni ulaz u grad s magistrale M-17 na dva nivoa, ovaj dio Mostara bit će na ponos svima nama - kazao je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

U neposrednoj blizini pasarele je i kružni tok na kojem se križaju Ulica maršala Tita i novosagrađena prometnica do novog mosta preko Neretve. Kružni tok dobio je suvremenu LED rasvjetu, za koju je Vlada FBiH izdvojila 110.000 maraka.

Bešlić je najavio je skoro završetak prometnice od novoizgrađenog mosta do kružnog toka u Zaliku.

- Raspisan je natječaj za izvođača radova druge prometne trake. Za petnaestak dana očekujem zatvaranje natječaja, a ako ne bude žalbi, očekujem završetak radova u prvom kvartalu sljedeće godine - kazao je Bešlić.

PR GM

 

Natrag