Područje Hrvatske pogodio strašni zemljotres

Poštovane kolege, 

Današnja vijest da je Republiku Hrvatsku pogodio ovaj strašni zemljotres, koji je, nažalost, odnio ljudske živote sve nas je veoma pogodila i potresla. Ovom prilikom želio bih da uputim iskrenu sućut kako Vama tako i obiteljima nastradalih u svoje osobno ime, u ime svih zaposlenika, volontera i članova Upravnog odbora Crvenog križa Grada Mostara. 

Izraze sućuti upućujem i u ime gradonačelnika Grada Mostara, gospodina Ljube Bešlića, kao i u ime stožera Civilne zaštite Grada Mostara.

U telefonskom razgovoru s Vašim kolegama, gospodinom Marinkom Metličić i gospodinom Ivicom Usmijani, ponudili smo izravnu pomoć, kako u ljudstvu, tako i u materijalnim resursima.

Odmah smo se stavili na raspolaganje Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom želio bih Vas obavijestiti da smo u današnjim razgovorima s predstavnicima izvršne vlasti grada Mostara, kao i sa službama hitne medicinske pomoći dobili punu podršku. Direktor Doma Zdravlja Mostar, doktor Mario Kordić, spreman je odmah ustupiti i uputiti dva medicinska tima (2 doktora, 2 medicinska tehničara i 2 vozača) s dva motorna vozila na teren.

Naše misli su s Vama, kao i sa svim građanima Republike Hrvatske u ovim teškim trenucima, s nadom i željom za što manjim brojem žrtvama i što bržim oporavkom.

Alen Kajtaz

Tajnik

Crveni križ

Grada Mostara

 

Natrag