Potpisan sporazum u Iranu

Gradonačelnici Mostara i Isfahana, Ljubo Bešlić i dr. Ghodratollah Norouzi, potpisali su u Iranu Sporazum o kulturnoj i gospodarskoj suradnji između Grada Mostara i Grada Isfahana. Svečanosti potpisivanja Sporazuma bio je nazočan i Izet Šahović, načelnik odjela za financije i nekretnine Gradske uprave Mostara.

Ovim sporazumom, dva grada koja imaju i spomenike koji su pod zaštitom UNESCO-a, izrazili su svoju želju i spremnost u promoviranju i jačanju njihovih prijateljskih odnosa i suradnje.

U tom cilju obavljat će se razmjena iskustava i informacija u oblasti upravljanja gradom, gradskom gospodarstvu, gradskih službama, urbanizmu i arhitekturi, urbanom razvitku, prometu i prijevozu, zaštiti okoliša, kao i poticanje trgovačke i gospodarske suradnje i zajedničkih poduhvata u projektima urbanog razvoja.

Nastojat će se ostvariti i suradnja u planiranju i provedbi projekata od interesa za oba grada i stvaranje temelja za aktivno sudjelovanje kompanija iz privatnog sektora i poduzetnika iz dva grada u projektima jednog i drugog grada, te dati potpora i turističkoj suradnji kao i održavanju kulturnih i prijateljskih dana u dva grada.

 

 

Natrag