Povodom početka nove školske godine

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, u pratnji Bože Ćorića, načelnika Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara i Senade Sadović, šefice Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Grada Mostara, povodom početka nove školske godine danas su posjetili Osnovnu školu Bijelo Polje u Potocima.

Na svečanosti tim povodom i školskoj priredbi koja je priređena za 46 učenica i učenika, koji ove školske godine kreću u prvi razred, prigodnim riječima dobrodošlice obratio se i gradonačelnik Bešlić.

Današnji dan sigurno je jedan od najsretnijih dana za vas i vaše roditelje. Ovaj dan zasigurno nikada nećete zaboraviti jer pred vama su novi izazovi, prijatelji, nova iskustva i obveze, stoga neka vam je sretno,istaknuo je izemđu ostalog gradonačelnik Bešlić. Mediha Čolaković, ravnateljica škole, pridružila se čestitkama, kako djeci tako i njihovim roditeljima te istaknula kako će ona i nastavno osoblje učiniti sve što je u njihovoj moći da djeca imaju kvalitetnu nastavu, postignu što bolji uspjeh i da se prepoznaju i razvijaju talenti koje iskažu u svom radu i učenju.

U prvi razred osnovnih škola na području Mostara, odnosno 24 škole kojima je taj grad osnivač, u školskoj 2017./2018. godini upisano je 1019 učenika. Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju osnovnu školu je 8839. U prve razrede srednjih škola u gradu Mostaru, odnosno 19 srednjih škola čiji je osnivač Grad, upisano je ukupno 917 učenica i učenika. Ukupan broj učenica i učenika koji pohađaju srednju školu u školskoj 2017./2018. godini je 4411.

                

Natrag