Predstavljanje kandidature za Europsku prijestolnicu kulture

Kandidatura Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. bit će predstavljena u srijedu, 10. listopada, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 10:30 sati.

Domaćin prezentacije bit će mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, a kandidaturu "Sve je premostivo", koja je rezultat sinergije djelatnika iz svih oblasti kulture Mostara, predstavit će njezini autori.

Mostarski kulturni djelatnici u javnom i nevladinom sektoru te gradska administracija, uz sve političke stranke koje su participirale u zadnjem sazivu Gradskog vijeća Mostara, prepoznali su kako projekt Europske prijestolnice kulture daje priliku da ujedinjeni u svim različitostima, ali sa zajedničkim ciljem premoštavanja svih prepreka, učine Mostar gradom na koji će biti ponosni svi njegovi stanovnici.

Osim službene prezentacije u Gradskoj vijećnici, kandidatura Mostara za EPK 2024 bit će obilježena i danom otvorenih vrata u Muzeju Hercegovine te u OKC Abrašević cjelodnevnim zabavnim programom i koncertom trebinjske grupe „Krugovi u žitu“.

Od 16 sati zainteresirani će moći isprobati svoje vještine u računalnoj igrici „kandidature“ Play Mostar 2X24, potom nastupaju dva DJ-a sa svojim glazbenim programom od 17:30 do 20:30, a nakon njih nastupa bend „Krugovi u žitu“ od 22:30 do 00:00), najavili su organizatori.

 

 

Natrag