Prezentacija Projekta „Obrazovanje za sve“

U četvrtak 20.4.2017. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 10:00 sati će se održati Prezentacija Projekta „Obrazovanje za sve“.

Grad Mostara u partnerstvu sa Udruženjem mladih psihologa, Udruženjem Roma „Neretva“, JU Osnovnom školom Mustafa Ejubović Šejh Jujo i JU Osnovnom školom Bijelo Polje, već drugu godinu implementira Projekt „Obrazovanje za sve“. Projekt je financijski podržan je od strane Roma Education Fund-a iz Budimpešte, a implementira se u periodu od 01.4.2015. do 31.7.2017. godine.

Glavni cilj projekta je pružanje jednakih društvenih, obrazovnih i kulturnih mogućnosti za svu romsku djecu kroz uključivanje u zakonom obvezno osnovno obrazovanje, poboljšanje pohađanja nastave i povećavanje uključenosti roditelja Roma u odgojno obrazovni proces njihove djece.

Vrijednost ovog Projekta je prepoznata od strane donatora, korisnika, zajednice i kao takav je nagrađen od strane Europske komisije Drugom EU nagradom za integraciju Roma u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj. Nagrada je uručena Udruženju mladih psihologa u Briselu 28.3.2017.godine.

Natrag