• Grad Mostar
  • Početna
  • Prva poslovna konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja

Prva poslovna konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja

Prva poslovna konferencija Foruma gospodarskih komora jadransko-jonskog područja "Regionalni razvoj-Izazovi budućnosti" održat će se, u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, 11. travnja s početkom u 10 sati.

U sklopu konferencije održat će se četiri panel rasprave. Prvi panel nosi naziv "Čista energija za jadransko-jonsku regiju", drugi "Prometno povezana jadransko-jonska regija", treći "Izazovi digitalne transformacije", dok se četvrti panel održava pod nazivom "Turizam i trgovina".

Strategija Europske unije za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR) instrument je suradnje osam zemalja država članica i nečlanica Europske unije. Jedan od ključnih dionika Strategije je Forum gospodarskih komora jadransko-jonskog područja koji djeluje od 2001. godine i okuplja gospodarske komore iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke.

Strategijom su definirana tematska područja od zajedničkog interesa, a suradnja svih dionika preduvjet je njihovog kvalitetnog sagledavanja i detektiranja projektnih aktivnosti čija bi realizacija doprinijela ostvarenju definiranih ciljeva.

Upravo s tim ciljem, organizira se stručni skup u okviru kojeg će eminentni stručnjaci dati svoj uvid u stanje i predložiti eventualne mogućnosti djelovanja po pitanju spomenutih tema panel rasprava, priopćeno je iz Gospodarske komore Federacije BiH.(FENA)

Natrag