Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru nakon spektakularnih skokova sa Starog mosta danas su Britanac Gary Hunti Meksikanka Adriana Jimenez.

Akrobatskim skokovima s visine od 27 metara među 14 muškaraca šampionsku titulu u Mostaru po drugi put je osvojio Britanac Gary Hunti, a drugo mjesto osvojio je Michael Navratil dok se za treže mjesto izborio Catalin Preda (ROU).

„Uspio sam ponoviti pobjedu na Starom mostu, što još niko nije, i potpuno sam se vratio u borbu za titulu. Ostaje još da osvojim titulu i prekinem i drugu tradiciju da pobjednik iz Mostara ne osvaja titulu“, rekao je Hunt.

U tijesnoj utrci među 7 najboljih skakačica svijeta titulu najbolje spektakularnim skokom od 21 metra sa Starog mosta osvojila je Adriana Jimenez (MEX), a drugo mjesto Rhiannan Iffland (AUS) dok se za treće mjesto izborila Jessica Macaulay (UK).

„Pobijedila sam pred ovom predivnom publikom u ovom magičnom gradu. Juče sam rekla da mi je Mostar ove godine još ljepši nego prošle, ali sada je čak i to nadmašeno“, izjavila je Jimenez nakon što je podigla pobjednički trofej.

Ovogodišnje prvenstvo je deseto jubilarno po redu i najveće do sada, s najbolji svjetski skakači skokovima s UNESCO-ovog spomenika odredili su svoj put do posljednjeg natjecanja za šampionsku titulu svijeta u Polignano a Mare na jugu Italije 23. rujna ove godine.

Skokove u Mostaru pratilo je oko 15 tisuća gledatelja.

 

Natrag