• Grad Mostar
  • Početna
  • Rektora Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr. Nenada Filipovića primio gradonačelnik Bešlić

Rektora Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr. Nenada Filipovića primio gradonačelnik Bešlić

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina primili su danas, petak, u Uredu gradonačelnika, rektora Univerziteta u Kragujevcu prof. dr. Nenada Filipovića.

Rektor Filipović upoznao je svoje domaćine s Univerzitetom u Kragujevcu kojeg čine 12 fakulteta i gdje studira više od 20000 studenata na više od 120 akreditiranih studijskih programa na svim razinama studija.

Posebice je naglasio kako Univerzitet spretno integrira funkcije svih fakulteta i njihovih odjela, provodeći jedinstvenu politiku koja cilja na konstantnu promociju  visokoškolskih aktivnosti, poboljšanju kvalitete nastavnog procesa, znanstvenu naobrazbu kao i znanstvena istraživanja i njihovo predstavljanje studentima te na stvaranje materijalnih uvjeta za rad i razvoj univerziteta.

Gradonačelnik Bešlić zahvalio je na posjetu i upoznavanju s aktivnostima Univerziteta te naglasio kako Ured gradonačelnika i on osobno stoje na raspolaganju za svaku vrstu novog povezivanja dva prijateljska grada.

Natrag