Suradnja Grada Mostara i Antalije

Gradonačelnik Ljubo Bešlić je danas u gradskoj Vijećnici primio izaslanstvo u sastavu Engin Murat Ozdemir, zamjenik gradonačelnika Dosemealti općine iz pogratimskog Grada Antalije (Turska), Abdurahman Ćesko , gospodarstvenik i prof.dr. Fuad Bajraktarević.

Ozdemir je izrazio želju za gospodarsku suradnju Općine Dosemealti i Grada Mostara s obzirom da ova općina na svom teritoriju ima jednu od najvećih industrijskih zona u Turskoj čiji su gospodarstvenici izrazili nakanu za poslovnom suradnjom s gospodarstvenicima iz Mostara.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim pravcima suradnje, te je najavljena posjeta gospodarstvenika iz Antalije Mostaru.

Rečeno je kako im postojeći sporazumi između naše zemlje i Turske pružaju šansu  intenzivirati i proširiti suradnju, te se takva šansa ne smije propustiti u cilju jačanja gospodarstva, kao i procesa rasta i zapošljavanja.

Grad Mostar je izrazio spremnost da sa svoje strane podrži susrete gospodarstvenika i poslovnih udruženja nadajući se da će takvi susreti dovesti do ugovora i investicija koji će pridonijeti pospješivanju ekonomskog razvoja grada Mostara.

Natrag