Trinaesta obljetnica pogibije Borisa Trajkovskog

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja na Matića brdu kod Mostara u nedjelju je obilježena 13. obljetnica od pogibije makedonskoga predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade stradao 26. veljače 2004. godine u zrakoplovnoj nesreći prilikom dolaska u Mostar na Međunarodnu investicijsku konferenciju. 

U nesreći su živote izgubili: savjetnici iz ureda Predsjednika Dimka Ilkova-Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanovska, radnik makedonskog Ministarstva vanjskih poslova Mile Krstevski, članovi osiguranja Boris Velinov i Ace Velinovski, te piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski.

Vijence su položili predstavnici: Ureda predsjednika Republike Makedonije, Ministarstva ekonomije Republike Makedonije, Ureda predsjedništva Bosne i Hercegovine, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, Diplomatskog zbora u BiH, Skupštine i Vlade HNŽ/K, Grada Mostara, makedonskog EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, makedonskih udruženja u Bosni i Hercegovini.

Prisjećajući se Trajkovskog, zamjenik makedonskog ministra za ekonomiju Hristijan Delev kazao je kako je Boris Trajkovski želio graditi mostove u regiji te da je bio osoba čijeg će se djela i lika svi uvijek sjećati.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, u svome obraćanju, istakao je kako se svi trebamo potruditi da ekonomski i svi drugi odnosi između BiH i Makedonije budu sve bolji, izrazivši nadu da će most koji spaja, a koji je započeo graditi Boris Trajkovski, ostati i za buduća pokoljenja.  

Natrag