U Mostaru otvorena nova zgrada Logopedije

Svečana ceremonija otvorenja Centra za rehabilitaciju djece s ugrađenom umjetnom pužnicom, slušnim, govornim i psihofiziološkim poremećajima upriličena je u četvrtak u Mostaru.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo povodom otvaranja spomenutog centra, ocijenivši kako je on formalno za čitavu Bosnu i Hercegovinu, a ne samo Hercegovačko-neretvansku županiju.

- S jednom nadogradnjom gore, mislim da ćemo imati izuzetno dobru uslugu na najvišoj razini onih standarda koji su danas primjereni. Osobito je važno da i naši roditelji nemaju probleme koje su do jučer imali, da imaju povjerenje u naš Dom Zdravlja, u naše profesionalce koji će ovdje raditi jednu izvrsnu uslugu - kazao je Čović.

Skrenuo je pozornost i na dobru suradnju s državom Kuvajt, istaknuvši kako je ovo bio samo jedan u nizu projekata na kojima su Kuvajt i BiH zajednički radili i da vjeruje kako će se ta suradnja i dalje nastaviti.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić naglasio je kako će novoizgrađeni objekt u punom kapacitetu početi raditi za 15-ak dana.

- Centar je opremljen svom mogućom, najmodernijom didaktičkom opremom. Opremljen je modernom video tehnologijom gdje je jako važno pratiti razvoj, odnosno napredak djece, zatim slušnim pomagalima i svom mogućom opremom kroz koju možemo pratiti djecu s umjetnom pužnicom - kazao je Kordić.

Dodaje kako se godišnje obavi oko 14.000 pregleda u jednom ovakvom centru, a trenutno je 500 aktivnih kartona, odnosno djece koja tu svakodnevno dolaze.

Ukupna cijena izgradnje ovog objekta, podsjetio je Kordić, bila je 1.300.000 maraka.

       Kao gradonačelnik Mostar danas sam ponosan što naš grad danas otvara ovakav jedan zdravstveni objekt jer realiziranjem ovog projekta ne samo da se poboljšati radni uvjeti za djelatnike Službe za govorne i psihofiziološke poteškoće već će djeca i roditelji imati neizravnu korist-istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Ljubo Bešlić te zahvalio hrvatskom članu Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, bez čijeg zalaganja i posredovanja ovaj projekt još ne bi bio sigurno završen i prijatelja iz Kuvajta kojima smo svi iznimno zahvalni za financijsku pomoć ovom za Grad Mostar i HNŽ-u važnom projektu.

PR GM

Natrag