U Mostaru otvoreno sklonište za napuštene životinje

Stray Village otvoren je danas u Mostaru, a radi se o prvom privatnom skloništu za napuštene životinje, kojeg su izgradili Animal Care Centar i njemačka udruga Streunerglück, uz pomoć donatora.

Stray Village je bilo jako teško izgraditi zahtjeva mnogo novaca i dozvola. Radili smo sve po europskim standardima, jer su nam partneri iz EU, a i mi želimo biti jedni od najboljih u regiji. Pomogli su nam i Grad Mostar, te županija HNŽ, Njemačka ambasada i Streunerglück koji nam je bio najveća podrška u svakom smislu, te se nadamo i budućoj suradnji - rekla je za Emica Ćorić predsjednica udruge Animal Care Centar.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić poručio je kako će grad nastaviti pomagati rad Animal Centra te kako će otvaranjem Centra Mostar na bolji i kvalitetniji način brinuti o psima i ostalim životinjama. 

Veselko Čerkez, predstojnik Ureda Vlade HNŽ-a, rekao je kako se radi o velikom projektu, te kako će Vlada HNŽ-a nastaviti i dalje pomagati rad Centra.

Animal Care Centar u Mostaru postoji od 2016. godine, a od tada su napravili puno za rješavanje problema populacije pasa i maca lutalica u Mostaru.

PR GM

Natrag