U povodu početka nove školske godine

Svim učenicama i učenicima, njihovim roditeljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicima i nastavnicama, te profesorima i profesoricama želim sretan početak nove školske godine, napose onima koji kreću u prvi razred.

-Kao gradonačelnik Mostara želim ponoviti kako će Grad Mostar i sve njene službe učiniti sve što je u našoj moći i kompetenciji kako bi sve učenici i učenici imali kvalitetne i primjerene vremenu uvjete za nastavu i učenje, a njihove učiteljice i učitelji, nastavnici nastavnice te profesori i profesorice također primjereni status i uvjete za kvalitetnije odgajanje i educiranje svojih učenika i učenica - ističe se u čestitci gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića u povodu početka nove školske godine.

U povodu početka nove školske godine gradonačelnik Bešlić, sa suradnicima, posjetio je danas Četvrtu osnovnu školu Mostar i Osnovnu školu Bartola Kašića u Rodoču te zajedno s hrvatskim članom predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i predsjednikom Vlade HNŽ-e dr. Nevenkom Hercegom Osnovnu školu Ivana Gundulića.

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju osnovne škole na području Grada Mostara ove školske godine je 8.901. U prvi razred osnovnih škola na području Mostara, odnosno u 24 škole kojima je Grad Mostar osnivač, u školskoj 2018./2019. upisano je 1025. učenika.

Ukupan broj učenika i učenica koji pohađaju srednje škole na području Grada Mostara u školskoj 2018/2019. godini je 4354. U prve razrede srednjih škola u Gradu Mostaru, odnosno u 19 srednjih škola čiji je osnivač Grad Mostar, upisana su ukupno 1204 učenika.        

PR Grad Mostar

 

Natrag