Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio u Zračnu luku u Mostaru

Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio je u četvrtak navečer u Zračnu luku u Mostaru čime je uspostavljena redovita zrakoplovna veza sa Zagrebom. Na promotivnome letu iz Zagreba bio je i hrvatski ministar državne imovine Goran Marić te mnogi uglednici podrijetlom iz Mostara i Hercegovine. U razgovoru za portal Direktno po slijetanju u Zračnu luku Mostar osvrnuo se na značaj ovoga povezivanja.

"Naizgled otvaranje zračne linije je jedna tehnička, rutinska stvar. No, danas je to više od toga. Nije ovo samo rutina, ovo je poslovni, gospodarski, politički i psihološki znak. Znak povezanosti i bliskosti Hrvatske i BiH te znak bliskosti Mostara i Zagreba. Povezanosti Hrvata diljem svijeta s ovim krajem jer su mnogi desetljećima odlazili, a među njima sam i ja.

Posebno sam radostan zbog toga, mislim da ćemo još više povezati i osnažiti želju za povratkom. Mostar je predivan i čudesan grad, Hercegovina je također čudesna. Hercegovina je najviše raseljena pokrajina. Međugorje se posjećuje iz cijelog svijeta, ovo danas dobiva jednu sasvim drugu dimenzije od obične linije Zagreb - Mostar.

Hercegovina je povijesno obilježena kao pokrajina iz koje se iseljava. No ima jedna poznata uzrečica - Hercegovina sve naseli, ali sebe ne raseli. Nisam bez optimizma te će Hercegovina ostati živjeti vječno sa svojim ljudima, Hrvatima", rekao je u razgovoru za Direktno ministar državne imovine Goran Marić.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines povezivat će Zagreb i Mostar tijekom cijele godine, dva puta tjedno. Zrakoplov će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom te je po letu predviđen prijevoz do 76 putnika.

https://direktno.hr/razvoj/goran-maric-direktno-nakon-uspostave-linije-zagreb-mostar-hercegovina-sve-naseli-sebe-ne-raseli-121439/

 

Natrag