Телеграм саучешћа градоначелника Мостара поводом смрти Милана Бандића

Све нас је затекла, изненадила и искрено ожалостила вијест о смрти Милана Бандића градоначелника Града Загреба и великог[нбсп] пријатеља Града Мостара. Милан Бандић био је чест гост у Мостару и увијек спреман на сваки начин помоћи нашем граду и свим његовим народима и грађанима. Због свега што је учинио вјерујем како ће остати упамћен као један од највећих градоначелника у загребачкој повијести. Јер током свих година колико је био на челу хрватске метрополе живио је и радио за свој град. Град Загреб засигурно ће га увијек памтити и чувати успомену на њега, а Град Мостар као искреног и драгог пријатеља.

Градоначелник Града Мостара
Др. Марио Кордић

Детаљније...

Срећан Дан независности БиХ

Свим грађанкама и грађанима Града Мостара и цијеле Босне и Херцеговине, најискреније честитке поводом 1. марта, Дана независности Босне и Херцеговине, упутили су градоначелник Града Мостара, Марио Кордић и предсједник Градског вијећа Града Мостара, Салем Марић. Федерално министарство рада и социјалне политике обавјештава јавност да ће у складу са Законом о проглашењу 1. марта, Даном независности Босне и Херцеговине ("Службени гласник РБиХ", бр. 9/95)[нбсп]државна тијела, компаније и остале правне особе не раде на Дан независности.

Детаљније...

Обиљежена 17. годишњица смрти Бориса Трајковског

Полагањем вијенаца испред спомен обиљежја на брду Матић код Стоца обиљежена је 17. обљетница смрти македонског предсједника Бориса Трајковског, који је заједно са сарадницима и члановима посаде погинуо у авионској несрећи по доласку у Мостар. Вијенце су положила изасланства из Владе Републике Сјеверне Македоније, Вијећа министара БиХ, Предсједништва БиХ, Уреда предсједника Републике Сјеверне Македоније, Парламентарне скупштине БиХ, Министарства вањских послова БиХ , Армија Републике Сјеверне Македоније, Влада ФБиХ.

Детаљније...

Први заједнички састанак са свим начелницима градских одјела и шефовима служби

Градоначелник Мостара др. Марио Кордић, предсједник Градског вијећа Мостара Салем Марић и допредсједници Градског вијећа др. Велибор Миливојевић и Иван Зеленика одржали су данас у Градској вијећници први заједнички састанак са свим начелницима градских Одјела и шефовима служби. У уводном обраћању градоначелник др. Марио Кордић казао је како од начелника Одјела и шефова служби очекује транспарентност у раду и покретање процеса и пројеката коју су били у застоју због чињенице да није постојало Градско вијеће.

Детаљније...

Прави човјек на правом мјесту Марио Кордић: Од Дома здравља до градоначелника Мостара

Вријеме пандемије коронавируса открило је много тога. Ми у Мостару имали смо среће да смо на челу Дома здравља имали Марија Кордића. Наш портал је тада писао: “Прави човјек на правом мјесту рекли би стари људи. Одмјерен у свим својим иступима, а након тих иступа многи наши суграђани су мирнији и сталоженији. Нјегово име је Марио Кордић. Он је доктор и директор је Дома здравља Мостар. Нјегови пацијенти и радни колеге о њему имају само ријечи хвале. О њему највише говоре његова дјела, као и функционисање установе којој је на челу.

Детаљније...

Удружење “Нови пут” из Мостара добитник престижне међународне награде “Цхилд 10” за 2021. годину

Удружење “Нови пут” из Мостара добитник је престижне међународне награде за 2021. годину, коју за борбу против трговине дјецом и сексуалног искориштавања дјеце додјељује фондација „Цхилд10“ из Краљевине Шведске, као и награде њеног величанства, шведске краљице Силвије, и њене фондације „Брига о дјеци“. “Нови пут” из Мостара је једна од само десет награђених организација, изабраних између преко 90 номинација из 27 земаља широм свијета. Ова БиХ невладина организација је једина у Босни и Херцеговини која је добила ову награду

Детаљније...

Информација о стању и провјери система за јавно узбуњивање и обавјештавање становништва на подручју Града Мостара

У складу са чланом 47. Правилника о организирању и функционирању Оперативних центара цивилне заштите, почевши од 1.3.2021.године, сваког 1. у мјесецу  у 12:00 сати  емитирањем сигнала “престанак опасности” (једнолични тон у трајању од 60 секунди) вршит ће се провјера исправности система за јавно узбуњивање на подручју Града Мостара. За потребе система за јавно узбуњивање и обавјештавање становништва на подручју Града Мостара, извршена је набавке те инсталирано 20 електронских сирена марке ЦОМТЕЛ јачине 121, 115 и 106 дБ на локалитетима утврђеним Главним пројектом за успостављање јединственог и аутоматизираног система обавјештавања и узбуњивања становништва на подручју Града Мостара.

Детаљније...

Градоначелник свих грађана Мостара

Нови мостарски градоначелник Марио Кордић оцијенио је у сриједу да ће се у свом мандату више бавити темама које су важне за свакодневни живот грађана, а мање политичким тема те још једном поновио да ће бити градоначелник свих грађана Мостара. Сматра као је пред њим и Градским вијећем јако пуно посла јер су се, како каже, у протеклих 12 година нагомилали многобројни проблеми, од депонија, преко колектора, до паркинга и водовода. - Идемо направити један неw деал за Мостар, односно покренути све оно што стоји свих ових година.

Детаљније...

Најбољи спорташи Ћорић и Задро, посебна признања Бојану, Ћамили, Карачићу, Марићу...

Избор најуспјешнијих спорташа, спортских колектива и спортских радника у 2020. години одржан је јучер у Градској вијећници Града Мостара. Најбољи спорташи Мостара у 2020 години су Ирис Ћорић из СКК Неретва и Петак Задро из ЈК Борса. Ирис је првакиња Балкана и брончана на државном првенству у својој категорији, док је Задро сениорски јудо првак БиХ у својој категорији. Награда за најуспјешнији мостарски клуб припала је Столнотениском клубу Мостар, најбоља женска екипа је Женски фудбалски/ногометни клуб Емина. Алена Ћемаловић из КВС Орка

Детаљније...

Градоначелник Мостара Марио Кордић на избору спорташа Мостара за 2020.

У Мостару је у тијеку додјела признања најбољим спорташима и спортским колективима Града Мостара у 2020. години. Ово је 19. избор најбољих спорташа, спорташица и колектива у граду на Неретви, а манифестацији присуствује и мостарски градоначелник Марио Кордић. Организатор овог догађаја којему су осим спорташа присутни и бројни представници политичког, јавног и културног живота у БиХ је Спортски савез Града Мостара.

Детаљније...

Град Мостар добио новог градоначелника и новог предсједника Градског вијећа

Марио Кордић је нови мостарски градоначелник. Нови је градоначелник освојио 17 гласова док је његов протукандидат Златко Гузин освојио 16. Неважећих је било два листића која су погрешно испуњена. Бивши градоначелник Лјубо Бешлић обраћајући се вијећницима и новом мостарском градоначелнику, уз честитке, рекао је како Марио Кордић преузима врло одговорну дужност ''вођења бисера Херцеговине''. Кордићу је честитао и протукандидат Златко Гузин рекавши како је задовољан што он и његов колега лијечник нису упали у политиканство.

Детаљније...

Градоначелник Бешлић честитао младој атлетичарки

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић примио је данас у Уреду градоначелника у Градској вијећници Ану Доротеу Маркић, атлетичака ХАК Зрињски из Мостара. Градоначелник Бешлић честитао је младој атлетичарки ХАК Зрињски и однедавно сениорској репрезентативки Босне и Херцеговине на оствареном спортском успјеху и титули дворанске вицепрвакиње БиХ, која је на натјецању у Зеници доскочила и свој нови лични рекорд који тренутно износи 11.13 м. Том приликом градоначелник Бешлић уручио јој је и плакету Спортског савеза града Мостара и монографију „Мостар у слици и ријечи“.

Детаљније...

Анкетирање ће проводити акредитирани анкетари које ангажира Федерални завод за статистику

У времену од 8.02. 2021. године у трајању од 22 дана, уз могућност продужења теренског рада од 7 дана, у оквиру пројекта „Подршка статистичком систему БиХ за припрему главног оквира за узорак“, а у складу са Законом о статистици БиХ и Законом о статистици у ФБиХ на подручју Града Мостара провест ће се анкетирање домаћинстава за потребу ажурирања статистичког оквира узорка. Анкетирање ће проводити акредитирани анкетари које ангажира Федерални завод за статистику, а анкетирање ће се проводити у већини опћина у БиХ према одабраном узорку уз гарантирање пуне повјерљивости података, као и уз примјену препоручених мјера наведених у Наредби Федералног кризног штаба.
За све додатне информације можете контактирати Федерални завод за статистику.

Детаљније...

Поднесена тужба од стране Града Мостара

Дана 13. 3. 2020 године Опћински суд у Мостару донио привремену мјеру којом се противнику осигурања забрањује да подузима било какве активности за спречавање приступа, обављања редовних послова, одвоза и депонирања комуналног отпада на Депонију. Истим рјешењем је забрањено противнику осигурања Удружењу „Јер нас се тиче „ да подузимају било какве активности које се огледају у спречавању приступа и обављања редовних активности одлагалишта „Депонија“ Наведено рјешење и привремена мјера осигурања ступила је на снагу даном доношења, а остаје на снази до другачије одлуке суда. Наведеним рјешењем је одређено да ће у случају кршења изречене мјере рјешење бити достављено надлежним органима МУП-а ради провођења привремене мјере осигурања .

Детаљније...

Међународни дан холокауста

У поводу Међународног дана холокауста Радмила Комадина, главна савјетница Града Мостара, Амира Трбоња, начелница Одјела за привреду, комуналне и инспекцијске послове и Божо Ћорић, начелник Одјела друштвених дјелатности, заједно представницом Жидовске заједнице Мостар, положили су данас у име Града Мостара вијенац на жидовском гробљу «Сутина». У Босни и Херцеговини у Другом свјетском рату од 15 хиљада Жидова њих 12 хиљада страдало је у бројним концентрационим логорима широм земаља

Детаљније...

Реконструкције дјечијих играоница у Граду Мостару

Поштовани, поводом Вашег интересирања за реконструкције дјечијих играоница у Граду Мостару, желим Вас обавијестити да Одјел за господарство, комуналне и инспекцијске послове проводи реконструкцију дјечје играонице у парку Зрињевац, а остале реконструкције у надлежности су Одјелу за урбанизам и градњу. За реконструкцију дјечије играонице парку Зрињевац је проведен поступак Јавне набавке конкурентским путем, којим је изабран најповољнији понуђач који је задовољио техничке увјете, а то је ГЛОВИС д.о.о. Зеница,

Детаљније...

Обавијест

Из предузећа ХП Инвестинг д.о.о. Мостар обавјештавају како су планирали спојити оборинску одводњу на колектор код хотела Еро (профил П29). Радови ће се извести у суботу 23.1.2021. године у времену од 8 до 16 сати. Због обављања радова тај дан улица Анте Старчевића на дијелу од Хотела Еро до Шпанског трга бит ће затворена за саобраћај возила.

ХП Инвестинг д.о.о.

Детаљније...

Потврђени резултати избора у Мостару, позната имена 35 вијећника

Централна изборна комисија БиХ данас је потврдило резултате избора у Мостару. На 12. хитној сједници ЦИК је донио Одлуку о потврђивању и објављивању резултата Локалних избора 2020. године у Граду Мостару одржаних 20. децембра 2020. године. Одлука као и потврђени резултати су доступни јавности на интернет страници Централне изборне комисије БиХ - www.избори.ба. Нови сазив градског вијећа чине: ХДЗ-а БиХ: Марио Кордић, Горан Бошњак, Радмила Комадина, Мирослав Грубишић, Миљана Ковачевић, Дамир Шуњић, Томислав Приморац,

Детаљније...

Изградња четверотрачне саобраћајнице у Улици Анте Старчевића у Мостару

Главним пројектом изградње четверотрачне саобраћајнице у улици А. Старчевића предвиђено је уклањање постојећег дрвореда као и постојеће јавне расвјете јер се источни руб саобраћајнице увлачи у постојећи тротоар. Извођач је приступио извођењу ове фазе радова како би осигурао довољну ширину постојеће саобраћајнице те како не би дошло до обуставе саобраћаја приликом изградње раздјелног појаса што је сљедећа фаза радова. У раздјелном појасу се гради нова јавна расвјета и циљ је

Детаљније...

Честитка вјерницима православне вјероисповијести

Градоначелник Мостара Лјубо Бешлић упутио је честитку вјерницима православне вјероисповијести поводом сутрашњег благдана Божића. У име Градске управе Мостара и у своје лично име упућујем искрене честитке свим грађанкама и грађанина Мостара и Босне и Херцеговине православне вјероисповијести поводом надолазећег благдана Божића. Нека долазак Божића пробуди задовољство у вашим срцима, донесе мир и благослов у ваше домове те наду у боље сутра.

Детаљније...