GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić razgovarao sa izbjeglicama iz Ukrajine
29.03.2022
10:17

Gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić organizirao je neformalno druženje sa ukrajinskim izbjeglicama koje se nalaze u Mostaru i Međugorju. Riječ je o ukrajinskom ženskom odbojkaškom klubu Balta koji je smješten u Studentskom centru Mostar, tročlanoj obitelji koja se nalazi u privatnom smještaju u Mostaru, te dvije obitelji koje su smještene u Međugorju.

U opuštenoj atmosferi gradonačelnik je imao priliku čuti više o situaciji u Ukrajini i njihovim obiteljima te potrebama ovih izbjeglica koje su u Mostar i Međugorje stigle prije 20-tak dana.

Varvara Koltsova ispred odbojkaškog kluba Balta zahvalila se gradonačelniku na susretu i ukazala na vrhunske uvijete koje im je pružio Studentski centar Mostar i Studentski odbojkaški klub Mostar gdje imaju priliku trenirati i nastaviti sa svojim životima koliko je to moguće.

„Impresionirana sam otvorenošću i jednostavnošću gradonačelnika Mostara. Imali smo dosta vremena za razgovor tijekom današnjeg druženja, razgovarali smo o situaciji u našoj zemlji a gradonačelnik je pokazao duboko razumijevanje i suosjećanje“, kazala je za Pogled.ba Varvara Koltsova te dodala:

„Razgovarali smo i o našem odbojkaškom klubu, sportskim uspjesima našeg grada. Gradonačelnik Mostara uvjerava nas da ćemo nakon rata osvojiti prvenstvo Ukrajine, jer sada imamo priliku trenirati sa djevojkama iz Mostara. Hvala na tome Studentskom centru Mostar i predsjedniku Odbojkaškog kluba Mostar“.

Koltsova također ističe kako će njezina Balta iskazati zahvalnost Mostaru i Bosni i Hercegovini.

„Kada rat završi i moja zemlja pobijedi, svakako ćemo pozvati izaslanstvo grada Mostara i Studentskog centra u naš ukrajinski grad. Balta ima 15 gradova istomišljenika, čiji su čelnici s nama potpisali ugovor o prijateljstvu, podršci i razmjeni iskustava. Zastave Poljske, Moldavije, Slovačke i Gruzije krase aleju pod ukrajinskim nebom. U Balti je već pripremljeno mjesto za zastavu Bosne i Hercegovine koja će mahati u znak duboke zahvalnosti za pomoć u teškom razdoblju rata u Ukrajini. Nadam se da će ga u mirno vrijeme podići gradonačelnik Mostara“, zaključila je Varvara.

Gradonačelnik Mario Kordić kazao je kako je teško slušati nedaće koje su zadesile ove obitelji, gledati djecu bez očeva i zato svatko treba dati svoj doprinos i pomoći ovim obiteljima da se osjećaju dobrodošlo.

„Drago mi je da sam imao priliku pobliže upoznati jedan dio ukrajinskih izbjeglica koje se nalaze na našim prostorima, njihove priče su tužne, ali pomoć koju su im pružili u Studentskom centru Mostar i Međugorju na ponos je svima nama. Kao grad učinit ćemo sve da se osjećaju sigurno i dobrodošlo. Hvala Varvari na ovoj divnoj gesti koju njihov grad pokazuje u znak zahvalnosti i iščekujem dan kada ćemo imati priliku u miru zajedno podignuti zastavu BIH u Balti“, poručio je gradonačelnik Kordić.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram