GRADSKI ODJELI
Gradonačelnik Kordić razgovarao s predstavnicima pokrajine Brandeburg i Zaklade Konrad Adenauer
16.08.2022
12:33

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici primio potpredsjednicu parlamenta pokrajine Brandeburg Barbarom Richstein i direktorom Zaklade Konrad Adenauer(KAS) u BiH Svenom Petkeom.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić ih je upoznao s aktualnom političkom i gospodarskom situacijom u Mostaru.

Naglasio je kako je Izborni zakon za Grad Mostar omogućio ravnopravnost svim konstitutivnim narodima. Odluke u Mostaru tako se donose konsenzusom, a sve za dobrobit svih građana i poticanje gospodarskog razvoja.

Gradonačelnik ja naveo kako Mostar najveći potencijal ima u sektoru turizma i formiranjem lokalne turističke zajednice želi se ta oblast regulirati i unaprijediti. Tijekom mandata pokrenuti su mnogi infrastrukturni projekti, a od kojih su najveći izgradnja Olimpijskog bazena i sportske dvorane u Mostaru.

U razgovoru sa gostima iz Njemačke gradonačelnik je naglasio kako se najveća pozornost treba posvetiti ekonomskim i demografskim temama, te da se razvoj mora temeljiti na novim idejama mladih i obrazovanih ljudi.

Potpredsjednica parlamenta pokrajine Brandeburg Richstein i direktor Zaklade Konrad Adenauer u BiH Petke zahvalili su gradonačelniku dr. Kordiću na prijemu i informacijama koje su razmijenili te poželjeli uspjeh u nastavku mandata.

 

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram