GRADSKI ODJELI
Održan sastanak predstavnika Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) i Grada Mostara
07.11.2022
14:21

Grad Mostar je jedna od 13 partnerskih jedinica lokalne samouprave ReLOaD2 projekta, koji financira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a u okviru kojeg će se i u narednom periodu nastaviti podrška organizacijama civilnog društva.

Na današnjem sastanku naglašena je važnost jačanja partnerskih odnosa između organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave, što u konačnici utječe na kvalitetu života stanovnika i prilike za mlade ljude u Mostaru.

Predstavnici UNDP-a istaknuli su kako je potrebno nastaviti raditi na unaprjeđenju kapaciteta civilnog društva za pisanju projektnih prijedloga u okviru javnog poziva, a prilika za to jesu između ostalog i mentorski sastanci organizirani za vrijeme trajanja javnih poziva. Na spomenutim sastancima predstavnici organizacija imaju priliku steći znanja i vještine za pisanje aplikacija, koji će biti korisni ne samo za projekte koji implementira UNDP, nego i za ostale značajne projekte.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić koji je potvrdio kako će i u proračunu za 2023. godinu biti odvojena sredstva za javne pozive organizacijama civilnog društva za predaju projektnih prijedloga u skladu sa LOD metodologijom.

Kao i do sada, projekti organizacija civilnog društva će se sprovoditi na teritoriji Grada Mostara u svrhu kreiranja kvalitetnijih usluga i životne sredine za stanovnike Grada Mostara.

Osim u Bosni i Hercegovini, ReLOaD2 djeluje u još pet zemalja/teritorija Zapadnog Balkana: Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram