GRADSKI ODJELI
Rezultati procesa izbora predstavnika/ce organizacija civilnog društva (OCD) sa područja Mostara
30.05.2023
12:02

Rezultati procesa izbora predstavnika/ce organizacija civilnog društva (OCD) sa područja Mostara za učešće u Evaluacionoj komisiji u Gradu Mostaru u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Poziv članovima/icama organizacija civilnog društva sa područja grada Mostara da se prijave za učešće u Evaluacionoj komisiji je objavljen na gradskoj web stranici 18. maja, te je trajao od 18. do 29. maja 2023. godine.

Do predviđenog roka, prijavila se jedna (1) kandidatkinja, i to:
1. Gđa. Zejna Šanjević Kussmaul, ispred Udruženja žena Univerzum, čija je prijava stigla 25. maja 2023. godine.
Gđa. Šanjević Kussmaul posjeduje dugogodišnje iskustvo u nevladinom, privatnom i javnom sektoru gdje je bila angažirana na različitim funkcijama – kao direktorica udruge žena, konsultantica, službenica u međunarodnim organizacijama; iza sebe ima veliki broj implementiranih projekata sa fokusom na probleme i prioritete lokalne zajednice.

Zbog činjenice da se do predviđenog roka prijavila samo jedna predstavnica civilnog društva, predstavnici Grada Mostara i predstavnici UNDP/ReLOaD2 projekta su konstatovali da se neće sprovoditi proces glasanja, te da nema smetnji da se ista izabere za člana Evaluacione komisije.

Predstavnica civilnog društva će biti imenovana Rješenjem o imenovanju komisije od strane gradonačelnika.

Članovi Evaluacione komisije koju čine predstavnik/ca civilnog društva sa područja grada Mostara, dva predstavnika/ce Grada Mostara i dva predstavnika/ce UNDP/ReLOaD2 projekta će dogovoriti termin evaluacije pristiglih projekata.

 

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram