GRADSKI ODJELI
Počela podjela pozivnih pisama i anketiranje građana Mostara za sudjelovanje u drugoj Skupštini građana Mostara 2024. godine
07.12.2023
13:39

Uz podršku Agencije za istraživanje javnog mijenja, dana 7.12.2023. godine je započela podjela pozivnih pisama i anketiranje građana Mostara za sudjelovanje u drugoj Skupštini građana.

Pozivna pisma potpisana od strane gradonačelnika Mostara i predsjednika Gradskog vijeća Mostara će biti dostavljena na 4.500 nasumično odabranih kućanstava s adresama u Mostaru, u skladu s demografskim karakteristikama Mostara.

Uz pozivna pisma se dostavljaju i upute o tomu kako se kandidirati za članstvo u Skupštini te do kada se možete prijaviti, kao i informativni letak o skupštinskom procesu.

Uz podjelu pozivnih pisama, akreditirani akteri agencije će provesti i anketu informativnog karaktera na uzorku od 1.000 građana, s ciljem bližeg upoznavanja građana sa samim procesom.

Tema druge Skupštine građana je iz strateške oblasti gospodarstva i turizma: „Turisti ostaju kratko u Mostaru i tako ne donose značajni prihod Gradu. Kako možemo postići da turisti u Mostaru borave duže i time doprinesu gospodarskom razvoju Grada Mostara?“

Ukoliko je Vaše kućanstvo jedno od 4.500 nasumično odabranih koje dobije pozivno pismo ili koje bude anketirano od strane ovlaštenih anketara agencije, ne propustite priliku kandidirati se kako bi ste postali član/članica Skupštine građana Mostara 2024. godine.
Za članove skupštine su predviđene i novčane naknade.

Između onih koji iskažu svoj interes za sudjelovanjem u Skupštini građana, izvršit će se nasumični odabir skupine od 40 građana uporabom računalnog softvera, kako bi se osigurala nepristranost procesa.

Skupština građana se organizira u sklopu projekta „Inoviranje demokratskog sudjelovanja na lokalnoj razini u Bosni i Hercegovini“, kojeg implementira Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, kao dio Akcionog plana Vijeća Europe za Bosnu i Hercegovinu, za razdoblje od 2022-2025. godine.

Više informacija o Skupštini građana 2024. možete doznati na web stranici www.mostargradimo.ba.

Tekst pozivnog pisma, informativni letak kao i izgled koverte koje se dostavljaju kućanstvima možete pogledati u priloženim dokumentima.

 

 

 

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram