GRADSKI ODJELI
Grad Mostar postaje dio mreže praktičara jedinica lokalne samouprave s dijasporom
22.12.2023
14:01

Projekt "Diaspora Invest," vrijedan 15,7 milijuna dolara, ima za cilj poticanje angažmana lokalnih zajednica s dijasporom te poticanje ekonomske i društvene transformacije u Bosni i Hercegovini.

Do sada je projekt privukao suradnju 30 jedinica lokalne samouprave, od kojih su 23 pristupile do srpnja 2023., a dodatnih 7 novih JLS-a pridružilo se tijekom trećeg kvartala.

Prije nekoliko dana potpisan je sporazum o Diaspora invest projektu između gradonačelnika Kordića i veleposlanika a SAD-a Murphya čime Grad Mostar postaje službeni partner projekta.

U cilju upoznavanja novih jedinica lokalne samouprave s projektom "Diaspora Invest," održan je seminar mreže praktičara jedinica lokalne samouprave za suradnju s dijasporom čiji je fokus bio na predstavljanju ključnih elemenata projekta. Poseban naglasak stavljen je na jačanje sposobnosti jedinica lokalne samouprave te aktivno uključivanje dijaspore u lokalni društveni i ekonomski razvoj.

Sudionici seminara imali su jedinstvenu priliku detaljno se upoznati s modelima angažiranja dijaspore, istražiti različite komunikacijske alate te proučiti najbolje globalne prakse za privlačenje investicija.

Ovaj događaj pružio je platformu za razmjenu ideja i iskustava, omogućujući lokalnim zajednicama da steknu vrijedna saznanja koja će im pomoći u učinkovitijem angažiranju dijaspore u lokalnom razvoju.

Seminar je označio početak važnog procesa edukacije i povezivanja, te se očekuje da će sudionici sada bolje razumjeti ključne aspekte projekta Diaspora Invest i primijeniti ih u daljnjem jačanju veza s dijasporom.

Grad Mostar
Hrvatskih branitelja br.2 
88000 Mostar
Copyright 2022. © Grad Mostar - Sva prava pridržana.
Powered by ITO.
menuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram